Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Το KIEBO απειλεί ευθέως την Pωσία: «Θα πλήξουμε κάθε στόχο στην ρωσική επικράτεια – Θα κτυπήσουμε και τη Μόσχα»! Τι δήλωσε ο σύμβουλος ασφάλειας του Ουκρανού προέδρου


 Το Κίεβο εξωθεί όσο μπορεί την κατάσταση ώστε στην  σύγκρουσή του  με τη Ρωσία να εμπλέξει και το ΝΑΤΟ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Fedor Venislavsky Ουκρανός βουλευτής μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Βεργκόνα Ράντα και σύμβουλος του Β.Ζελένσκι οι ουκρανικές δυνάμεις θα κτυπήσουν βαθιά μέσα στην ρωσική επικράτεια συμπεριλαμβανομένης και της Μόσχας!

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να κτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στην Επικράτεια της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης και της Μόσχας», δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι στην γερμανική Bild.

«Οποιοδήποτε στρατιωτικό σημείο στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, από όπου διεξάγεται πόλεμος κατά της Ουκρανίας, είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα για να μην τους επιτεθούμε», πρόσθεσε.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι η Ρωσία θα δώσει καταιγιστική απάντηση όπως ανέφερε και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας ότι:

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί».

Το πώς θα γίνει αυτό δεν ανέφερε ο Μεντβέντεφ, αλλά ο εφιάλτης των πυρηνικών εξαπλώνεται πάλι πάνω από την Ευρώπη.

Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τα όπλα εκείνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τόσο βαθιά πλήγματα στην ρωσική επικράτεια πλην κάποιων drones τα οποία δεν μεταφέρουν σημαντικό οπλικό φορτίο,  αλλά οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν εχθές την αποστολή στην Ουκρανία της ρουκέτας, GLSDB η οποία αποτελεί συνδυασμό της βόμβας SDB GBU-39 ως πολεμική κεφαλή στην ρουκέτα Μ26 του συστήματος MLRS, με εμβέλεια 150 χλμ.

Ακόμη το όπλο δεν είναι πιστοποιημένο στο σύστημα ΠΕΠ HIMARS, αλλά όπως αναφέρεται οι ΗΠΑ θα δώσουν και τους απαραίτητους εκτοξευτές.

Εάν ο Ζελένσκι πραγματοποιήσει την απειλή του και δεν πρόκειται απλά για μια δήλωση με στόχο προπαγανδιστικούς λόγους, τότε η σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Προς το παρόν πάντως οι Ρώσοι κτυπούν ουκρανικούς στόχους στο Σβάτοβο με συστήματα ΠΕΠ TOS-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις