Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Εκνευρισμός στο Μαξίμου με την αποχώρηση Κ.Καραμανλή: Είναι πλέον «μητσοτακικό» KOMMA που όμως υπάρχει με «καραμανλικούς» ψήφους


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Η χθεσινή ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ (του Μητσοτάκη) στις εθνικές εκλογές έχει

προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου για έναν πολύ απλό λόγο:

Η ΝΔ είναι πλεόν «μητσοτακικό» κόμμα αλλά στηρίζεται πλειοψηφικά σε… «καραμανλικούς» ψήφους.

Με λίγα λόγια ο Κ.Καραμανλής έφυγε αλλά στο Μαξίμου θέλουν να μείνουν οι ψήφοι που αντιπροσωπεύει το όνομά του.

Δύσκολη εξίσωση…

Μάλιστα σε ότι αφορά την Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση για τη ΝΔ ήταν απογοητευτική ήδη πριν την ανακοίνωση του Κ.Καραμανλή, τώρα αναμένεται να γίνει το λιγότερο… απελπιστική.

Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η απουσία Καραμανλή έχειδιαίτερη βαρύτητα και είναι εξαιρετικά πιθανό να ενισχύσει τις τάσεις μαζικής μετακίνησης ψηφοφόρων σε άλλα δεξιά κόμματα αφού πλέον νιώθουν πως δεν εκφράζονται από τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής τους το είπε χθες.

Αποχωρεί από το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε με τις αρχές του Κ.Καραμανλή του Πρεσβύτερου.

Είπε εν ολίγοις ότι αυτή τη ΝΔ στηρίζει, άρα τη μητσοτακική ΝΔ ΔΕΝ την στηρίζει.

Τα υπόλοιπα περί στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό είναι wanna be καθησυχαστικές σκέψεις του Μαξίμου.

Όποιος καταλαβαίνει την πολιτική γλώσσα, κατάλαβε…

Στην ουσία οι «καραμανλικοί» ψηφοφόροι είναι πλέον απεγκλωβισμένοι κομματικά, μετά την αποχώρηση Καραμανλή και μπορούν να πράξουν όντως κατά συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να επισκεφτεί ξανά τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία έχει μεταβεί ήδη έξι φορές για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί…

Εξετάζεται μάλιστα το σενάριο μήπως ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκη, τον Έβρο και τη Δυτική Αττική και να μετακινηθεί από τις Σέρρες στη συμπρωτεύουσα, ο έτερος Καραμανλής, νυν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Καραμανλής.

Μάλλον η χτεσινή ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν θα μετέχει στις ερχόμενες εκλογές, παρά τα όσα ισχυρίζεται το Μαξίμου, έχουν κάνει αρκετή ζημιά και έτσι όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Κ.Μητοτάκης θα θέλει να δείξει πόσο… κοντά του ήταν σε αυτόν και τις ιδέες του.

«Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Γιατί εδώ εκλέγομαι και θα εξακολουθώ εδώ να εκλέγομαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Περιστέρι.

«Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από όταν ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή το 2003 και η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω», συνέχισε.

Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη διαχωρίσει την θέση του και την πολιτική του πορεία από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις