Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

KYΠΡΟΣ-Αστυνομική συνοδεία ζητούν πλέον τεχνικοί της ΑΗΚ για διακοπή παράνομων ηλεκτροδοτήσεων

Οι αλλοδαποι εχουν βγει εκτός ελέγχου κλεβου ρευμα απο τους νομιμους

Σοβαρότατες διαστάσεις που πλέον άπτονται και της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος της ΑΗΚ,

λαμβάνει στην Πάφο το φαινόμενο της παράνομης λήψης και χρήσης ηλεκτρικού φορτίου από εκατοντάδες νοικοκυριά αλλοδαπών. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το PafosNet το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού που καλούνται να προχωρούν σε διακοπές της παράνομης ηλεκτροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές, να αρνούνται να μεταβαίνουν σε αυτές άνευ της αστυνομικής συνοδείας, ενώ ακόμη χειρότερα καταγράφηκαν και περιπτώσεις που οι παρόντες αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τα συνεργεία λόγω της μαζικής επίθεσης σε αυτά από δεκάδες εξαγριωμένους αλλοδαπούς.

Το πρόβλημα με την κλοπή, ουσιαστικά, ηλεκτρικού φορτίου από αλλοδαπούς που αναμένουν την εξέταση των αιτήσεων τους για να λάβουν πολιτικό άσυλο, έχει βγει εκτός ελέγχου στις περιοχές Χλώρακας και Τρεμιθούσας, όπου λειτουργούν τα δύο μεγαλύτερα οργανωμένα μπλοκ φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, ενώ ανησυχητική αύξηση εμφανίζεται και στην περιοχή της Έμπας. Αρμόδια πηγή ανέφερε χθες στο PafosNet ότι μετά τις συχνές επιθέσεις που δέχθηκαν λειτουργοί της ΑΗΚ που μετέβησαν με οδηγίες να διακόψουν την παράνομη ηλεκτροδότηση σε συγκροτήματα κατοικιών, τα συνεργεία αποφάσισαν να το πράττουν μόνο συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, καταγράφηκαν επεισόδια από μεγάλους αριθμούς εξαγριωμένων αλλοδαπών με τους λιγοστούς αστυνομικούς που συνόδευαν τους υπαλλήλους της Αρχής να αδυνατούν να επέμβουν ουσιαστικά και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα να καλούν τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις παροχές, αν και παράνομες, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν σώοι από τα ιδιότυπα αυτά «γκέτο».

Η παράνομη σύνδεση υποστατικών στο δίκτυο συνεχίζεται ακόμη και σε περιοχές όπου η ίδια η ΑΗΚ αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία υποσταθμών της. Χαρακτηριστική είναι, αναφέρουν οι εν λόγω πηγές μας, η περίπτωση του γνωστού οικισμού στη Χλώρακα, στον οποίο δεκάδες διαμερίσματα εξακολουθούν να ηλεκτροδοτούνται παράνομα, έστω και αν ο υποσταθμός που εξυπηρετούσε το εν λόγω συγκρότητα καταργήθηκε από την ίδια την ΑΗΚ.

« Πλέον, οι παράνομοι χρήστες του δικτύου», τόνισαν αρμόδιοι, « έχουν καταφέρει να μεταφέρουν ρεύμα στα παράνομα χρησιμοποιούμενα υποστατικά από άλλους υποσταθμούς, ενώ καταγράφονται ήδη και περιπτώσεις που οι κλοπές γίνονται από τις εγκαταστάσεις περιοίκων που είναι νόμιμοι χρήστες του δικτύου της Αρχής».

Συνεπεία της τεράστιας έκτασης του προβλήματος σε συγκεκριμένες περιοχές, κατέληξαν, άρχισαν ήδη την περίοδο αυτή να καταγράφονται και βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΑΗΚ, όπως αυτή που σημειώθηκε προ ημερών στην ευρύτερη περιοχή Χλώρακας.

Κάλεσαν δε τις αρχές και ειδικά την Αστυνομία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των περιπολιών της και της συνοδείας των κλιμακίων που επιχειρούν τις άρσεις των παρανομιών αυτών, αφού η εικόνα που δίνεται μέχρι σήμερα είναι αυτή μιας ανοχύρωτης πολιτείας που είναι έρμαιο στις παρανομίες του οποιουδήποτε.

 

 

 

Πηγη:pafosnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις