Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Καθηγητής απολύθηκε Mετά από KOYIZ που έβαλε στους μαθητές του για την αιμομιξία – «Θα HTAN εντάξει αν κάνουν έρωτα;» - Αναταραχή στις οικογένειες των σπουδαστών


 Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Comsats στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, ο Khair ul Bashar, απολύθηκε, αφού σε ένα διαγώνισμα, έθεσε στους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου, μια ερώτηση για την αιμομιξία.

«Το περιεχόμενο του κουίζ είναι άκρως επιλήψιμο και εντελώς αντίθετο με τους νόμους περί σπουδών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν και προκάλεσε αναταραχή στις οικογένειες των φοιτητών», αναφέρει σε επιστολή του ένας αξιωματούχος του πανεπιστημίου.

Η ερώτηση που έκανε ο Khair ul Bashar στους φοιτητές του ήταν η εξής: «Η Τζούλι και ο Μαρκ είναι αδελφός και αδελφή. Ταξιδεύουν μαζί στη Γαλλία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές από το κολέγιο. Ένα βράδυ μένουν μόνοι τους σε μια καλύβα κοντά στην παραλία. Αποφασίζουν ότι θα ήταν ενδιαφέρον και διασκεδαστικό αν δοκίμαζαν να κάνουν έρωτα», ενώ η ερώτηση συνεχίζει λέγοντας «τουλάχιστον, θα ήταν μια νέα εμπειρία για τον καθένα τους».

Το κουίζ συνεχίζει λέγοντας πως η Τζούλι έπαιρνε αντισύλληψη και ο Μαρκ χρησιμοποιούσε προφυλακτικό και ότι και οι δύο απόλαυσαν αυτήν την εμπειρία, αν και ορκίστηκαν να μην το ξανακάνουν ποτέ.

«Τι πιστεύετε γι’ αυτό; Ήταν εντάξει γι’ αυτούς να κάνουν έρωτα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής. «Αιτιολογήστε τις απαντήσεις σας και συμπεριλάβετε κάποια σχετικά παραδείγματα από τις δικές σας γνώσεις και την προσωπική σας γνώμη».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η απάντηση έπρεπε να είναι 300 λέξεις και να περιλαμβάνει «τέσσερις παραγράφους που περιλαμβάνουν εισαγωγή, σώμα και συμπέρασμα».

Το ερώτημα είχε τεθεί για πρώτη φορά το 2000

Όπως αναφέρεται στο New York Post, το αμφιλεγόμενο ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Τζόναθαν Χάιντ, κατά τη διάρκεια μιας μελέτης σχετικά με το αν οι ηθικές κρίσεις βασίζονται «στη λογική ή στη διαίσθηση και το συναίσθημα».

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, το άτομο που προσπάθησε να πλασάρει αυτή την ιδέα της αιμομιξίας στους φοιτητές, πρέπει να συλληφθεί», έγραψε ένας εξοργισμένος χρήστης του Twitter. «Όχι μόνο το συγκεκριμένο άτομο, αλλά όλοι όσοι επεξεργάστηκαν αυτό το κουίζ και το ενέκριναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις