Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Mίμης Φωτόπουλος: Όταν ο Κώστας Χατζηχρήστος τον πείραζε για το καλσόν που φορούσε


 Ο Μίμης Φωτόπουλος, εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, υπήρξε και ένας επιτυχημένος ζωγράφος.  Έργα του έχουν εκτεθεί σε μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, με τη ζωγραφική ασχολήθηκε την περίοδο της Δικτατορίας. Είχε μείνει μόνος με τις δυο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Συνολικά έκανε δέκα εκθέσεις των έργων του και πούλησε περισσότερους από εκατό πίνακες.

Ο Μίμης Φωτόπουλος κατά τα διαλείμματα των παραστάσεών του συχνά έδινε μαθήματα στον Ντίνο Ηλιόπουλο, με τον οποίο για αρκετά χρόνια υπήρξαν συνθιασάρχες, και όταν ο Ντίνος ζωγράφιζε στο καμαρίνι του, εκείνος τον επέβλεπε και τον διόρθωνε.

Αγαπημένο του χόμπι ήταν και η φωτογραφία. Ο Μίμης Φωτόπουλος είχε μια φωτογραφική μηχανή και φωτογράφιζε τα πάντα και παντού. Ιδιαίτερη προτίμηση όμως είχε στα πορτρέτα, ιδίως συναδέλφων του. Του άρεσε να τους φωτογραφίζει στα καμαρίνια με το φως από τα λαμπιόνια και καλλιτεχνικές φωτοσκιάσεις. Μάλιστα, πήγαινε μόνος του σε εργαστήριο φίλου του, τις εμφάνιζε και τους τις χάριζε. Βεβαίως κάποιες φορές έμπαινε ο ίδιος στον ρόλο του “μοντέλου”. Όπως στη φωτογραφία που βλέπετε και δημοσιεύει το ΟΚ!

Γέλια και πειράγματα από τον Κώστα Χατζηχρήστο στον Μίμη Φωτόπουλο με αφορμή το καλσόν που φορούσε για τις ανάγκες του ρόλου του.

Μίμης Φωτόπουλος Κώστας Χατζηχρήστος
Πηγή φωτό: okmag

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Ρίκα Διαλυνά ήταν ένα από τα αγαπημένα του μοντέλα. Τον καιρό που συνεργάζονταν στο θέατρο δεν έχανε ευκαιρία να την φωτογραφίζει όταν εκείνη ετοιμαζόταν μπροστά στον καθρέφτη του καμαρινιού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις