Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Nέες Tουρκικές τακτικές επίθεσης με Drones καμικάζι που φέρονται από UAV Akinci ή Bayraktar


 Παναγιώτης Νάστος

Οι  Τούρκοι διαμορφώνουν νέες τακτικές επίθεσης με Drones καμικάζι, αναβαθμίζοντας την απειλή στο Αιγαίο

Ως γνωστόν η Τουρκία συμμετέχει στις εκθέσεις οπλικών συστημάτων" IDEX 2023" και "NAVDEX 2023", που διεξάγεται στα ΗΑΕ, με περισσότερες από 50 εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας μαζί με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών και την Ένωση Εξαγωγέων Τουρκικής Αμυντικής και Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Μεταξύ άλλων οι Τούρκοι εμφάνισαν στην έκθεση το ΑΝΚΑ ΑKINCI να φέρει στο φτερό του ένα νέο drone καμικάζι, το KAGEM.

 
 

 

Σύμφωνα με άρθρο  έγκριτου  για αμυντικά θέματα τουρκικού  ιστότοπου ," η  BAYKAR αναπτύσσει το KAGEM Kamikaze Unmanned Aerial Vehicle (UAV) για πρώτη φορά."

"Η  BAYKAR,  που έχει στο ενεργητικό  της μη  επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως το Bayraktar TB2, το AKINCI και το KIZILELMA, ανοίγει νέους δρόμους αναπτύσσοντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι που ονομάζεται KAGEM με δικούς της πόρους. 

Το KAGEM εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στο φυλλάδιο του AKINCI UAV που εκτέθηκε στην έκθεση από την BAYKAR, φάνηκε ότι στο τμήμα πυρομαχικών υπήρχε ένα προϊόν που ονομάζεται «KAGEM». Στις λεπτομέρειες του KAGEM έφτασε το SavunmaSanayiST.com.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  το KAGEM, που αναπτύχθηκε από την BAYKAR, είναι ένα «μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι» που εκτοξεύεται από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Με άλλα λόγια, το KAGEM, το οποίο θα αφεθεί από ένα SİHA όπως ένα AKINCI ή το Bayraktar TB2 στον αέρα,  θα ενεργοποιήσει την  κεφαλή αναζήτησης  και  με τα φτερά του  θα κατευθυνθεί προς τον στόχο του.

Αφού φθάσει στο στόχο του, αυτοπυροδοτείται. Το  KAGEM έχει  εκρηκτική κεφαλή  μικρότερη των 10 κιλών.

Το εύρος ενεργείας  της KAGEM, ωστόσο, παραμένει ασαφές, υπολογίζεται ότι έχει αυτονομία 50-60 χιλιομέτρων.

Μαζί με το KAGEM, η BAYKAR ανέπτυξε για πρώτη φορά λύση πυρομαχικών. Η BAYKAR είναι επίσης πιθανό να αναπτύξει UAV καμικάζι μεγαλύτερης εμβέλειας."

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν BAYKAR, αναπτύσσει την δυνατότητα drone καμικάζι να φέρεται και να αφήνεται είτε από το AKINCI  είτε  από το BAYRAKTAR.

Κοινώς οι  Τούρκοι διαμορφώνουν νέες τακτικές επίθεσης με Drones καμικάζι, αναβαθμίζοντας την απειλή στο Αιγαίο. 

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν τα εξής:

1. Αυξάνουν το βεληνεκές προσβολής στόχων από τα UAV  τους, AKINCI και  BAYRAKTAR, κατά 50-60 χιλιόμετρα, που είναι το εύρος ενεργείας των  drone καμικάζι KAGEM που αυτά θα φέρουν.

2.Παρέχουν επί πλέον ασφάλεια στα εν λόγω UAV τους τα οποία δεν θα εμπλακούν σε προσβολές σκληρών  στόχων, καλά προστατευομένων από πλέγμα αντιαεροπορικής προστασίας, στέλνοντας τα φθηνά KAGEM να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

3. Αναγκάζουν τον αμυνόμενο να καταναλώσει πυρομαχικά για την καταστροφή των αναλώσιμων και φθηνών  KAGEM, παρέχοντας στην δυνατότητα  αποτελεσματικότερου πλήγματος από πυραύλους των AKINCI και  BAYRAKTAR.

4. Δημιουργούν την δυνατότητα επίθεσης με σμήνη drone καμικάζι ταυτόχρονα με αποτέλεσμα τον κορεσμό και την αδυναμία προσβολής όλων των στόχων από την αεράμυνα του αμυνόμενου.

5. Δυσχεραίνουν σημαντικά την ανεύρεση και κατάρριψη των drones  KAGEM, λόγω του μικρού χρόνου αντίδρασης του αμυνόμενου και του μικρού ίχνους αποκάλυψης τους στα ραντάρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις