Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Nοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά Zελεδάκια σε παιδιά


 Νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, ως έκτακτο προσωπικό Covid, έδινε κρυφά στα παιδιά φυτικά ζελεδάκια τα οποία βοηθούν στον ύπνο. Ήδη η νοσηλεύτρια απομακρύνθηκε με εντολή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ, και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

Πώς ανακάλυψαν την νοσηλεύτρια

Μια επιμελήτρια του Κέντρου αντελήφθη πριν από λίγες ημέρες ότι η νοσηλεύτρια έδινε κρυφά στα παιδιά, που φιλοξενούνται στη δομή, μικρά φυτικά ζελεδάκια τα οποία βοηθούν στον ύπνο και τα οποία πιθανόν έφερνε από το σπίτι της. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα τα είχε προμηθευτεί εκτός δομής και δεν υπήρχαν μέσα στο φαρμακείο των εγκαταστάσεων.

Αμέσως η επιμελήτρια ανέφερε το περιστατικό στον υπεύθυνο Παιδικης Προστασιας της δομής που μίλησε με τη σειρά του στα παιδιά, τα οποία επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά της.

Σε έλεγχο που ακολούθησε εντός της δομής, διαπιστώθηκε ότι σε κάποια παιδιά, στα οποία έπρεπε να χορηγηθούν με συνταγή γιατρού ηρεμιστικά σκευάσματα, είχε δοθεί μεγαλύτερη ποσότητα απ’ αυτή που αναγραφόταν στην συνταγογράφηση.

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν δυο κουτιά με ζελεδάκια ύπνου. Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση με εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου πήγε στην εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις