Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η Κίνα ζητά από τον Μπάιντεν να εξηγήσει στον κόσμο τι έγινε με τους Nord Stream - H Pωσία επίσης ζητά νέα διεθνή έρευνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να απαιτεί την επίσπευσή της

 


Η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ να «εξηγήσουν στον κόσμο» εάν αληθεύουν οι αποκαλύψεις του Seymour Hersh σχετικά με την ευθύνη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα άρθρο αυτή την εβδομάδα στο οποίο αποκαλύπτει ότι οι αγωγοί καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πηγές του Hersh, τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό το πρόσχημα της άσκησης του ΝΑΤΟ BALTOPS 22 και πυροδοτήθηκαν τρεις μήνες αργότερα με τηλεχειριστήριο που εστάλη από σημαδούρα σόναρ.

Μια πηγή είπε στον Hersh ότι οι συνωμότες γνώριζαν πως η μυστική επιχείρηση ήταν μια «πράξη πολέμου», με κάποια προειδοποίηση από τη CIA και το State Department, «Μην το κάνετε αυτό. Είναι ανόητο και θα είναι πολιτικός εφιάλτης αν γίνει».

Ζητούνται εξηγήσεις

Τώρα το Πεκίνο απαιτεί από τον Λευκό Οίκο να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς δεν πείστηκε από τη νωθρή διάψευση της κυβέρνησης Biden.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει πως οι ΗΠΑ θα φέρουν ακέραια την ευθύνη, εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις του Αμερικανού δημοσιογράφου.

Η Ρωσία επίσης ζητά νέα διεθνή έρευνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να απαιτεί την επίσπευσή της.

Έρευνα ζητά και η AfD

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ζητά επίσης πλήρη έρευνα.

«Οι υποψίες του νικητή του βραβείου Πούλιτζερ πρέπει να διερευνηθούν», έγραψε ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD, Tino Chrupalla.

«Η ηγετική δύναμη του ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει επίθεση στη ζωτικής σημασίας υποδομή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά ύδατα;

Τότε θα έπρεπε να αναρωτηθεί κανείς εάν η συμμαχία εγγυάται την ασφάλεια στην Ευρώπη ή μάλλον τη θέτει σε κίνδυνο. Η συνέπεια θα ήταν η απόσυρση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις