Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

“NTOY” Pουβίκωνα σε γιατρό του Ευαγγελισμού που φέρεται να ζήτησε φακελάκι (Βίντεο)


 Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Η επίθεση στη δημόσια και δωρεάν υγεία δεν ξεκίνησε σήμερα.

Ενορχηστρώνεται και επιτελείται χρόνια τώρα, για να φτάσουμε στη σημερινή συνθήκη, όπου κράτος και κεφάλαιο προχωράνε και τυπικά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με το νομοσχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα, που ουσιαστικά αποκλείει την κοινωνική βάση από το αγαθό της υγείας και καταστρέφει τις εργασιακές συνθήκες των νοσοκομειακών γιατρών, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση διαρκούς σήψης η οποία θα οδηγήσει σιγά σιγά και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, πολλοί γιατροί, πιστοί στο καθήκον τους, βάζουν πλάτη, και με προσωπικό κόστος παλεύουν να παρέχουν παραπάνω και από όσα τους επιτρέπουν οι συνθήκες μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο.

Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που, πέρα από οποιαδήποτε αντικοινωνική μεταρρύθμιση και οποιοδήποτε καθεστώς, περιμένουν πάντα στη γωνία για να βάλουν λεφτά στην τσέπη, πατώντας στον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία της επιβίωσης.

Μεγαλοκλινικάρχες και ιδιωτικοί γιατροί, που θεωρούν το δημόσιο νοσοκομείο τσιφλίκι τους και λειτουργούν σαν μαυραγορίτες της υγείας. Έτσι και στον Ευαγγελισμό, όπως μάθαμε από καταγγελίες, χειρουργός συνηθίζει να εξασφαλίζει την “ομαλή” διενέργεια των χειρουργείων του ζητώντας το γνωστό και διαχρονικό φακελάκι. Παρότι, πλέον, θεσμοθετήθηκε και το “νόμιμο” φακελάκι, οι παλιές καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται.

Αυτή η φάρα γιατρών που παρασιτεί επάνω στον πόνο του κόσμου της τάξης μας και νομίζει ότι μπορεί να βάζει ταρίφα σε βασικές ανάγκες μας δεν έχει καμία

θέση σε κανένα σύστημα υγείας.

Και αυτό θα τους γίνεται πάντα σαφές.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις