Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Oπτική ψευδαίσθηση: Bρες τα τρία Kρυμμένα πρόσωπα σε 15 δευτερόλεπτα


 Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποδεικνύει ότι ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δει πράγματα ή εικόνες με άλλον τρόπο, διαμορφώνοντας μια τελείως διαφορετική αντίληψη.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις φροντίζουν για την ψυχαγωγία μας, καθώς είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από το άγχος της καθημερινότητάς μας,  αποτελούν όμως και μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης καθώς ρίχνουν λίγο φως στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Η vintage εικόνα που βλέπετε είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που απεικονίζει ένα δάσος. Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης οφθλαμαπάτης δηλώνουν ότι «οι θεοί των δασών ήπιαν πολύ και εξαφανίστηκαν ανάμεσα στα δέντρα, έχοντας γίνει ένα με το τοπίο». Η εικόνα είναι ένα παλιομοδίτικο παζλ που ζητά από τους χρήστες να εντοπίσουν τα κρυμμένα πρόσωπα δύο «αρχαίων Ελλήνων Θεών» και ενός ανθρώπου μέσα στο δάσος.

Πιστεύετε ότι έχετε νοημοσύνη άνω του μέσου όρου; Λοιπόν, έχει υποστηριχθεί από τους δημιουργούς της οπτικής ψευδαίσθησης ότι τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη μπορούν να εντοπίσουν τα τρία αυτά κρυμμένα πρόσωπα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Playbuzz

Είναι δύσκολο να εντοπίσετε τα κρυμμένα πρόσωπα με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, αν κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα, ίσως μπορέσετε να διακρίνετε τα σχήματα των προσώπων δύο αρχαίων Ελλήνων θεών και ενός ανθρώπου. Ακόμα δεν τα εντοπίσατε; Ο χρόνος τελειώνει.

Spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να βρείτε τα κρυμμένα πρόσωπα, αλλά αν αναποδογυρίσετε την εικόνα, τότε ίσως τα καταφέρετε. Τα δύο τεράστια πρόσωπα των «αρχαίων θεών» σχηματίζονται ανάμεσα στα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων. Το ανθρώπινο πρόσωπα είναι στη μέση αυτών των δύο.

οπτική ψευδαίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις