Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

OXI καλά νέα: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να περάσει την συνθήκη του ΠΟΥ χωρις την έγκριση της πλειοψηφίας των γερουσιαστών!

 


Καθώς τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν στην Ελβετία την επόμενη εβδομάδα για να διαπραγματευτούν τους τελικούς όρους της συμφωνίας που θα δώσει στον ΠΟΥ την απόλυτη εξουσία επί της πολιτικής των ΗΠΑ και κατ επέκταση 194 κρατών μέλη σε περίπτωση πανδημίας, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υποχωρούν στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εξουσία του Κογκρέσου να εγκρίνει συνθήκες και φαίνεται να την παραδίδουν στον πρόεδρο παρά τις αντιδράσεις.

Το σχέδιο συμφωνίας , το οποίο θα είναι «νομικά δεσμευτικό» και για τα 194 κράτη μέλη, δίνει στον ΠΟΥ την απόλυτη εξουσία να κηρύσσει πανδημίες και να υποβάλλει τα κράτη μέλη στον «κεντρικό ρόλο του ΠΟΥ ως κατευθύνουσας και συντονιστικής αρχής στο διεθνές έργο υγείας». τομείς όπως τα lockdown, οι θεραπείες, τα πρωτόκολα, η επιτήρηση και η «παραπληροφόρηση με ψευδείς ειδήσεις», θα είναι στον απόλυτο συντονισμό του ΠΟΥ, μόλις κηρυχτεί μια πανδημία.

Δεκαεπτά αμερικανοί γερουσιαστές, με επικεφαλής τον Ρον Τζόνσον (R-Wis.), εισήγαγαν τη « Συνθήκη Πανδημικής Ετοιμότητας του ΠΟΥ χωρίς έγκριση της Γερουσίας » στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία δηλώνει ότι η συμφωνία για την πανδημία πρέπει να θεωρείται συνθήκη, απαιτώντας έτσι τη συναίνεση της πλειοψηφίας της Γερουσίας, η οποία είναι τα δύο τρίτα, ή 67 γερουσιαστές. Η νομοθεσία έρχεται καθώς ο ΠΟΥ ετοιμάζεται να παρουσιάσει αυτό που αποκαλεί το «μηδενικό σχέδιο» της συμφωνίας, το οποίο διαπραγματεύτηκε με τη βοήθεια του υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Xavier Becerra, σε όλα τα κράτη μέλη στις 27 Φεβρουαρίου για να συμφωνηθούν οι τελικοί όροι.

«Ο ΠΟΥ, μαζί με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας μας, απέτυχαν παταγωδώς στην απάντησή τους στον COVID-19», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζόνσον. «Αυτή η αποτυχία δεν θα πρέπει να επιβραβευτεί με μια νέα διεθνή συνθήκη που θα αύξανε την ισχύ του ΠΟΥ σε βάρος της κυριαρχίας μας».

Αλλά κάποιοι αμφιβάλλουν ότι αυτό το νομοσχέδιο, ακόμη και αν εγκριθεί, θα εμποδίσει τη συμφωνία του ΠΟΥ να τεθεί σε ισχύ μόλις τον υπογράψει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Με όλο τον σεβασμό προς τους γερουσιαστές, αυτό δεν πρέπει να γίνει», δήλωσε στους The Epoch Times ο Φράνσις Μπόιλ, καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Ο λόγος, είπε, είναι ότι η συμφωνία του ΠΟΥ έχει συνταχθεί ειδικά για να παρακάμψει τη διαδικασία έγκρισης της Γερουσίας και το Κογκρέσο θα πρέπει να σταματήσει αμέσως τις ετήσιες συνεισφορές του στον ΠΟΥ και να βγάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον οργανισμό.

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στον προϋπολογισμό 6,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ΠΟΥ , εκ των οποίων τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για «έκτακτες καταστάσεις υγείας». Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός στον ΠΟΥ, συνεισφέροντας το 9% του προϋπολογισμού του το 2021. Η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος.

Θα χρειαστεί ο Μπάιντεν την έγκριση της Γερουσίας για τη συμφωνία ΠΟΥ;

Παραμένει ασαφές εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα χρειαστεί την έγκριση της Γερουσίας για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία του ΠΟΥ. Η ίδια η συμφωνία δηλώνει ότι θα καταστεί αποτελεσματική και νομικά δεσμευτική για τα κράτη μέλη «προσωρινά», μόλις υπογραφεί και προτού την εγκρίνουν οι εθνικοί νομοθέτες.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να υποδείξει ότι θέτει προσωρινά αυτή τη συνθήκη σε ισχύ με την απλή υπογραφή της συνθήκης», είπε ο Μπόιλ. Ως εκ τούτου, θα τεθεί σε ισχύ εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου η Γερουσία αποφασίσει εάν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεσή της στη συνθήκη. Προσωπικά δεν γνωρίζω καμία άλλη αμερικανική συνθήκη που να προβλέπει την προσωρινή εφαρμογή της εν αναμονή της Γερουσίας των ΗΠΑ να δώσει τη συγκατάθεσή της».

Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει ότι ο πρόεδρος μπορεί να συνάπτει συνθήκες «υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν τα δύο τρίτα των γερουσιαστών», οι Αμερικανοί πρόεδροι υπογράφουν ολοένα και περισσότερες διεθνείς συμφωνίες χωρίς τη συγκατάθεση της Γερουσίας και αυτές οι συμφωνίες έχουν τεθεί σε ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Γερουσίας: «Οι Συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης ισχύ ομοσπονδιακής νομοθεσίας, που αποτελεί μέρος αυτού που το Σύνταγμα αποκαλεί «ανώτατο νόμο της Γης»… Τις τελευταίες δεκαετίες, οι πρόεδροι υπογράφουν συχνά διεθνείς συμφωνίες χωρίς τη συμβουλή και τη συγκατάθεση της Γερουσίας. Αυτές ονομάζονται «εκτελεστικές συμφωνίες». 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, η πολιτική για την υγεία εμπίπτει στη δικαιοδοσία του κράτους, αλλά η συμφωνία για την πανδημία του ΠΟΥ μπορεί να είναι ένας τρόπος να τεθεί η πολιτική υγείας στη δικαιοδοσία του ΠΟΥ μόλις αυτός κηρύξει πανδημία.

Στο παρακάτω βίντεο η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής Ch.Anderson εξηγεί πώς με την συνθήκη του ΠΟΥ καταλύεται η Δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο… Αν το συνδιάσουμε και με τα σχέδια τους για τις πόλεις των 15 λεπτών, μάλλον δεν φαίνονται και τόσο καλά τα πράγματα στο μέλλον…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις