Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Προειδοποιητική εκτόξευση του ρωσικού Satan-2 στην πρώτη επέτειο της ρωσικής επέμβασης στην OYKPANIA KIEBO: 1.800 άρματα μάχης, 700 αεροσκάφη και 500.000 άντρες συγκεντρώνει η Μόσχα για νέα επίθεση


 Αποκαλύφθηκαν οι ημερομηνίες κατά τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εκτοξεύσει τον μη αναχαιτίσιμο  πυρηνικό πύραυλο Satan-2, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρείται ότι ετοιμάζει τον πύραυλο για να σοκάρει τη Δύση, καθώς σχεδιάζει να δοκιμάσει να εκτοξεύσει τον υπερηχητικό πύραυλο της «Αποκάλυψης» Satan-2 των 208 τόνων εντός των επόμενων ημερών.

Η εκτόξευση του πυραύλου, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές, μπορεί να συμπέσει με την επέτειο της έναρξης της επιχείρησης  της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, οι Ρώσοι στρατιωτικοί λένε ότι έχουν προειδοποιηθεί να αναμένουν την εκτόξευση του πυραύλου Satan-2 μεταξύ 15 και 25 Φεβρουαρίου.

Γνωστό και ως Sarmat στους Ρώσους, αξιωματούχοι σε απομακρυσμένες περιοχές της Καμτσάτκα, χερσονήσου στη ρωσική Άπω Ανατολή, κλήθηκαν να προετοιμαστούν για τη δοκιμαστική εκτόξευση του.


Ο Sarmat θα στοχεύσει το πεδίο δοκιμών Kura, όπου θα τεθούν περιορισμοί στις μετακινήσεις για τους κατοίκους σε τρεις περιοχές.

Το πεδίο δοκιμής είναι μια περιοχή δοκιμών ρωσικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που βρίσκεται στο βόρειο Krai της Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Στρατιωτικοί αναλυτές της Δύσης  λένε ότι η αναμενόμενη εκτόξευση μπορεί απλώς να είναι μια δοκιμή για να δούμε πόσο «ασταμάτητο» είναι ο Satan-2, παρά τις ανεξήγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του όπλου.

Ο RS-28 Sarmat εκτιμάται ότι έχει μήκος 35 μέτρα, μπορεί να φέρει ταυτόχρονα 16 πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να κτυπήσει σε απόσταση έως και 18.000 χλμ.

Έχει επίσης προταθεί στο κανάλι Telegram MilitaryRussia.ru ότι η Μόσχα  θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Bulava ή του Yars, που είναι μια εξέλιξη του πυραύλου Topol.

Προηγουμένως, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος χαιρετίστηκε από τον Ρώσο  Αρχιεπίσκοπο ως ικανός να πετάξει πάνω από τον Βόρειο ή τον Νότιο Πόλο και να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο.

Μιλώντας για τον πύραυλο τον Μάρτιο του 2018, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους, ο Πούτιν είπε: «Κανένα αμυντικό σύστημα δεν θα μπορέσει να τον αναχαιτίσει».

Τα νέα για τις δοκιμές ακολουθούν αναφορές ότι η Ρωσία συγκεντρώνει 1.800 άρματα μάχης, 700 αεροσκάφη και 500.000 άντρες για μια νέα επίθεση στην Ουκρανία μέσα σε μόλις 10 ημέρες, σύμφωνα με όμως Ουκρανό αξιωματούχο.

Το Foreign Policy ανέφερε επίσης ότι ο ρωσικός Στρατός  συγκεντρώνει επίσης 2.700 πυροβόλα και 810 εκτοξευτές ρουκετών για ένα «νέο κύμα επιθέσεων».

Ένας αξιωματούχος πρόσθεσε: «Η δύναμη αυτή είναι κατά  πολύ μεγαλύτερη  από αυτό που έγινε στο πρώτο κύμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις