Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία επιβαρύνουν την θέση της – Τα SMS σε μέντιουμ και οι καταθέσεις ιατροδικαστών


 Νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβαρύνουν την θέση της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, φαίνεται να ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το MEGA, ιδιαιτέρως καθοριστικά στοιχεία για την κατηγορουμένη είναι SMS που έστειλε σε μέντιουμ στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο «Παίδων»– προκειμένου να κάνει «μάγια», όπως πίστευε στον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Κάτι που θεωρείται από νομικούς, ενδεικτικό της εμμονής που είχε η 34χρονη μητέρα με τον σύζυγό της, κι αυτό φαίνεται να οδήγησε στους φόνους, με κίνητρο δηλαδή την εκδίκηση.

Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών

Νέα ενδεικτικά στοιχεία ανακύπτουν από τις καταθέσεις των ιατροδικαστών και των παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, αποδίδοντας τον θάνατό τους σε παθολογικά αιτία. «Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ίριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου» , δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της, και αυτό είχε δημιουργήσει εντύπωση ότι ίσως είχαν εκ γενετής πρόβλημα.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, σε νέα της κατάθεση κάνει λόγο για στοιχεία που οδηγούν και την ίδια σε ασφυκτικό θάνατο, τα οποία όπως επισημαίνει είχε διασπιστώσει από τότε. Επισημαίνει πλέον, ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου.

Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις