Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Κύκλωμα trafficking: Το ξενοδοχείο «φυλακή» στη Συγγρού, το τηλεφωνικό κέντρο και τα «ραντεβού» - Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στις 8 συλλήψεις και στην απελευθέρωση 15 γυναικών από τη Λ. Αμερική


 Κώστας Παπαδόπουλος

Σε ένα ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, ανάμεσα σε Κουκάκι και Καλλιθέα, κρατούσε «φυλακισμένες» τις κοπέλες από τη

Λατινική Αμερική το κύκλωμα trafficking που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Σε αυτό κλείνονταν και τα περισσότερα «ερωτικά ραντεβού» με τους πελάτες, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει και τον αιγυπτιακής καταγωγής ιδιοκτήτη του.

Αστυνομική έφοδος έγινε και σε τουλάχιστον ακόμη δύο ξενοδοχεία που φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα των Αλβανών μαστροπών (σ.σ. συνολικά 8 συλλήψεις μαζί με τον ξενοδόχο της λεωφόρου Συγγρού). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί ακόμη τρεις γυναίκες που έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του κυκλώματος, την επονομαζόμενη «Μαίρη» καθώς επίσης μία 28χρονη και μία 31χρονη. Οι πρώτες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος έφτασαν στην Ασφάλεια Αττικής τον Αύγουστο του 2022, με τα μέλη του κυκλώματος να φέρνουν από τη Λατινική Αμερική γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τους υπόσχονταν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Τις κρατούσαν «φυλακισμένες»

Ωστόσο, όταν έφταναν στη χώρα μας τους έπαιρναν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών (σ.σ. αυτό στη λεωφόρο Συγγρού), όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών και να χρησιμοποιηθούν κι άλλα μέσα παρακολούθησης. Όπως διαπιστώθηκε, οι Αλβανοί μαστροποί είχαν στήσει ιστοσελίδα «ερωτικών ραντεβού» αλλά και τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο λειτουργούσε καθημερινά από τις 11:00 το πρωί έως τις 06:00 το άλλο πρωί. Στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους πελάτες, οι… τηλεφωνήτριες του κυκλώματος ενημέρωναν για την ιστοσελίδα στην οποία μπορούσαν να δουν τα προφίλ των εκδιδόμενων γυναικών, τα οποία περιελάμβαναν ημίγυμνες φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρείχαν. Επιπλέον, οι «τηλεφωνήτριες» τους εξηγούσαν τις επιλογές συνεύρεσης με τις εκδιδόμενες γυναίκες τόσο στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, όσο και σε δικό τους χώρο ή άλλο ξενοδοχείο που αυτοί θα επέλεγαν.

Ο αρχηγός του κυκλώματος

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 37χρονος Αλβανός που συντόνιζε τις ενέργειες του κυκλώματος και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων. Μάλιστα, είχε ορίσει και… επόπτρια του τηλεφωνικού κέντρου. Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε «ερωτικά ραντεβού» με εκδιδόμενες σε ξενοδοχεία των νοτίων και βορείων προαστίων, καθώς και εντός του ξενοδοχείου όπου ήταν εγκατεστημένες οι εκδιδόμενες, προκειμένου οι συλλήψεις να γίνουν επ’ αυτοφώρω.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 19.450 ευρώ και 2.510 δολαρίων Η.Π.Α., τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, ένα πιστόλι μάρκας GLOCK με γεμιστήρα και 16 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης, 16 κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις