Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Άσχημος προάγγελος για τηv κάλπη: Αποδοκιμασίες και γέλια στον Κ.Μητσοτάκη για το «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο» (video) «Χαίρομαι που είσαστε χαρούμενοι» είπε στο ακροατήριο που εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του


 Αποδοκιμασίες και κοροϊδευτικά γέλια εισέπραξε ο για λίγους μήνες ακόμα πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Τέσσερα χρόνια για την Παιδεία».

Λίγο νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας, του πρωθυπουργού, ακούστηκαν δυνατά γέλια, γεγονός, που προκάλεσε την απορία στους καλεσμένους αλλά και στον πρωθυπουργό, ο οποίος κοιτώντας προς τα θεωρεία είπε «χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση και αναρωτιέμαι αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια.

Εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες. Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο έγινε και να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, τις οποίες θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονο είναι ο τομέας της παιδείας».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα (47:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις