Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ξαφνικά οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς επενδύουν δισεκατομμύρια στην Υγεία [The Wall Street Journal]


 Έτσι η CVS Health Corp. βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της Oak Street Health Inc

Kαι ξαφνικά οι παγκόσμιοι κολοσσοί ένας μετά τον άλλον μπαίνουν στο χώρο της Υγείας

Εταιρικοί κολοσσοί από την Amazon έως το CVS επενδύουν δισεκατομμύρια σε πρακτικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι μέρος μιας σαρωτικής αλλαγής της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ σε ένα μοντέλο που βασίζεται περισσότερο στην αξία. Δείτε τι σημαίνει αυτό για τους γιατρούς, τους ασθενείς και τους ασφαλιστές υγείας.

Έτσι η CVS Health Corp. βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της Oak Street Health Inc.

Οι εταιρείες συζητούν μια τιμή περίπου 39 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Wall Street Journal που υπογράφει η Anna Wilde Mathews. Η συμφωνία, εάν ολοκληρωθεί, θα μπορούσε να ανακοινωθεί μόλις αυτή την εβδομάδα, είπαν. Η CVS έχει προγραμματιστεί να αναφέρει τα κέρδη την Τετάρτη.

Η συμφωνία θα επέλθει μετά τη συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων της CVS για την απόκτηση του παρόχου οικιακής φροντίδας Signify Health Inc.  Μαζί, οι δύο εξαγορές θα ωθήσουν την CVS, τη μητρική των ομώνυμων φαρμακείων της, καθώς και την τεράστια επιχείρηση ασφάλισης υγείας Aetna και ηγέτιδα παροχών φαρμακείου, πολύ πιο βαθιά στην άμεση παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CVS, Karen Lynch-κεντρική photo, είχε επισημάνει ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η φροντίδα στο σπίτι είναι βασικοί τομείς ανάπτυξης για την εταιρεία.

Πώς η Amazon, το CVS και η Walgreens εισχωρούν στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Εταιρικοί κολοσσοί από την Amazon έως το CVS επενδύουν δισεκατομμύρια σε πρακτικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι μέρος μιας σαρωτικής αλλαγής της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ σε ένα μοντέλο που βασίζεται περισσότερο στην αξία.

Η Oak Street, η οποία διαθέτει περισσότερα από 160 κέντρα σε 21 πολιτείες, εστιάζει στη φροντίδα ασθενών που είναι εγγεγραμμένοι στο Medicare.

Το Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η CVS διερευνούσε μια συμφωνία για την Oak Street Health.

Η συμφωνία της CVS θα είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων από μια σειρά παικτών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστών υγείας, για την απόκτηση κλινικών και γιατρών που επικεντρώνονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αγοραστές παρουσιάζουν κλινικές που διαχειρίζονται και θεραπεύουν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η περίθαλψη των οποίων μπορεί να είναι δαπανηρή εάν δεν διαχειριστεί στενά.

Πρόσφατες συμφωνίες στο χώρο της Υγείας περιλαμβάνουν την Walgreens Boots Alliance Inc. και την Amazon.com Inc.

Οι εταιρείες με μονάδες ασφάλισης υγείας, ιδιαίτερα εκείνες που προσφέρουν προγράμματα Medicare Advantage, την ιδιωτική έκδοση του ομοσπονδιακού προγράμματος, ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να αποκτήσουν τις κλινικές. Οι συνδυασμοί θα βοηθούσαν τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος με τη διαχείριση των ασθενών πιο στενά και ειδικότερα, βοηθώντας τους να αποφύγουν τις δαπανηρές επισκέψεις στα νοσοκομεία.

Οι ασφαλιστές υγείας έχουν στοχεύσει τα ιδιωτικά σχέδια της Medicare για ανάπτυξη.

Η ιδιοκτησία ομάδων ιατρών αποτελεί βασικό συστατικό της ώθησης στις σχετικές εξαγορές. Μέσω των ομάδων, οι εταιρείες ελπίζουν ότι μπορούν να βασιστούν σε στενές σχέσεις με ασθενείς για να κρατήσουν τους ανθρώπους στα σχέδιά τους για την υγεία και να προσελκύσουν νέα μέλη.

Οι ομοσπονδιακοί κανόνες περιορίζουν το ποσό που μπορούν να κρατήσουν οι ασφαλιστές από τα ασφάλιστρα, απαιτώντας το μερίδιο του λέοντος των εσόδων να πηγαίνει στο κόστος της περίθαλψης. Οι ομάδες ιατρών παρέχουν φροντίδα.

Επιπλέον, οι γιατροί διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην τεκμηρίωση των συνθηκών υγείας των ασθενών, ένα σημαντικό ζήτημα για τους ασφαλιστές, επειδή οι πληρωμές τους από την ομοσπονδιακή υπηρεσία Medicare αυξάνονται εάν καταγράφονται περισσότερες διαγνώσεις.

Οι ασφαλιστές επωφελούνται επίσης εάν οι ομάδες ιατρών τους βοηθήσουν να σημειώσουν καλά αποτελέσματα σε ομοσπονδιακά μέτρα ποιότητας, τα οποία συνδέονται με οικονομικά μπόνους.

Η εταιρεία ασφάλισης υγείας Humana Inc. επεκτείνει ταχέως το αποτύπωμά της περίθαλψης, ενώ ο κλάδος υπηρεσιών υγείας Optum της UnitedHealth Group Inc. έχει συγκεντρώσει εδώ και πολλά χρόνια ένα εκτεταμένο δίκτυο χειρουργικών κέντρων, ομάδων γιατρών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η UnitedHealth, η μητρική εταιρεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας υγείας στις ΗΠΑ, σκοπεύει να προσθέσει σύντομα την εταιρεία οικιακής υγείας LHC Group Inc.

Για το CVS, η εξαγορά της Oak Street θα προωθήσει τη μακροπρόθεσμη στροφή της εταιρείας για να επεκταθεί σε επιχειρήσεις πέρα ​​από τα φαρμακεία λιανικής, προσθέτοντας γιατρούς που μπορούν να διαχειριστούν πληρέστερα τη φροντίδα των ασθενών.

Η CVS, του Woonsocket, R.I., έχει ήδη ανανεώσει τα φαρμακεία και έχει προσθέσει περισσότερες προσφορές υγείας για να δημιουργήσει κέντρα που ονομάζει HealthHUBs, εκτός από τα MinuteClinics που διατηρεί σε πολλά καταστήματα.

Η Aetna της CVS έχει μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση Medicare Advantage, η οποία πιθανότατα θα συνδέεται στενά με τις κλινικές της Oak Street. Η Oak Street, που ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Σικάγο, ειδικεύεται στη φροντίδα ασθενών στο πλαίσιο οικονομικών ρυθμίσεων που υποτίθεται ότι συνδέουν την πληρωμή με την αξία, αντί για κάθε ιατρική υπηρεσία που παρέχει μια κλινική.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις λεγόμενες ρυθμίσεις που βασίζονται στην αξία, οι γιατροί και οι κλινικές συχνά αμείβονται με ένα καθορισμένο ποσό ανά ασθενή. Αυτή η εγκατάσταση υποτίθεται ότι θα ενθαρρύνει τις κλινικές να παρέχουν εκ των προτέρων προληπτικές υπηρεσίες και υποστήριξη που μπορεί να μειώσει το κόστος περίθαλψης βοηθώντας τον ασθενή να αποφύγει τις επισκέψεις στο νοσοκομείο. Οι κλινικές μπορούν γενικά να κερδίσουν μέρος ή το σύνολο των οικονομιών που δημιουργούν.

Η Oak Street είπε σε πρόσφατο συνέδριο ότι φροντίζει περίπου 159.000 ασθενείς στο πλαίσιο των ρυθμίσεων.

kourdistoportocali.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις