Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ισραηλινοί τραπεζίτες απέσυραν 1 δις δολάρια από την Silicon Valley Bank ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ την κατάρρευσή της

 


Ισραηλινοί τραπεζίτες απέσυραν 1 δις δολάρια από την Silicon Valley Bank ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ την κατάρρευσή της

Ισραηλινοί τραπεζίτες και εταιρείες τεχνολογίας απέσυραν εγκαίρως ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την χρεοκοπημένη τράπεζα Silicon Valley τις ημέρες που προηγήθηκαν της κατάρρευσής της, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση της Αμερικής από το 2008 και τη δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τραπεζών στην αμερικανική ιστορία.

Η Silicon Valley Bank, μια ανοιχτά διεθνιστική χρηματοπιστωτική επιχείρηση που προώθησε προγράμματα ESG «αφυπνισμένου κεφαλαίου» και συνεργάστηκε στενά με πολιτικούς και ολιγάρχες της τεχνολογίας, δεν συνδέεται μόνο με ισχυρούς Αμερικανούς, αλλά και με ισχυρούς Ισραηλινούς. Σύμφωνα με τους Times of Israel, τις ημέρες που προηγήθηκαν της κατάρρευσης της τράπεζας, Ισραηλινοί τραπεζίτες, που εργάζονταν για λογαριασμό της άντλησαν ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την SVB.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι η Bank Leumi και η Bank Hapoalim, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στο Ισραήλ, δούλευαν «όλο το εικοσιτετράωρο» για να βοηθήσουν τις ισραηλινές εταιρείες να βγάλουν τα χρήματά τους από την SVB «πριν κατασχεθούν» από αμερικανικές αρχές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες του Ισραήλ, η Bank Leumi και η Bank Hapoalim, δημιούργησαν μια αίθουσα συνεδριάσεων που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσουν τις εταιρείες να μεταφέρουν τα χρήματά τους από την SVB – πριν αυτά κατασχεθούν – σε λογαριασμούς στο Ισραήλ. Τις τελευταίες ημέρες, ομάδες της LeumiTech, του τραπεζικού βραχίονα υψηλής τεχνολογίας της Bank Leumi, μπόρεσαν να βοηθήσουν τους Ισραηλινούς πελάτες τους να μεταφέρουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Ισραήλ, ανέφερε η τράπεζα».

Η Silicon Valley Bank έχει περιγραφεί από τους Times of Israel ως «ο δανειστής νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας στο Ισραήλ», παρά το γεγονός ότι εδρεύει στην Καλιφόρνια. Ο τεχνολογικός τομέας του Ισραήλ είναι τεράστιος και είναι υπεύθυνος για την απασχόληση έως και 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η ίδια αναφορά των Times of Israel ανησυχούσε επίσης για την πιθανότητα ότι τα ισραηλινά μετρητά που δεν είχαν αποσυρθεί εγκαίρως θα μπορούσαν να είχαν χαθεί για πάντα στην κατάρρευση της SVB.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις