Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στη Λάρισα: 15 νεκροί, και 60 τραυματίες από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών - Πως συνέβη το δυστύχημα [εικόνες & βίντεο]

 


Τραγωδία με πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Οι επιβάτες ήταν 350, 15 άτομα έχουν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60 εκ των οποίων οι 20 είναι σοβαρά.

Υπήρξε σύγκρουση της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, με μία εμπορική αμαξοστοιχία λίγο έξω από τα Τέμπη και οι αρχές ενημερώθηκαν από επιβάτη μέσω του 112. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αμαξοστοιχίες ήταν κατά λάθος στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν ενώ δεν υπήρξε εκτροχιασμός. Αμέσως πήραν φωτιά κάποια βαγόνια και ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση για να απομακρυνθούν όλοι οι επιβάτες.

Από την Πυροσβεστική επεσήμαναν ότι ήταν ευχής έργον που η σύγκρουση δεν έγινε μέσα στο τούνελ ενώ στα πρώτα βαγόνια ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Επιβάτης που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι έζησε μια κόλαση: «Έμεινε μόνο σίδερο, τα μπροστινά βαγόνια πήραν φωτιά» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε φρενάρισμα. Αμέσως χτύπησε και εκτροχιάστηκε το τρένο».

Σύμφωνα με το onlarissa.gr ήδη στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών, μιλά στον δημοσιογράφο του onlarissa.gr Θοδωρή Τσέτσιλα για το συμβάν. «Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….» λέει σοκαρισμένη. «Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» λέει άλλος επιβάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις