Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 20χρονος ήρωας που έσπασε το τζάμι και έσωσε κόσμο


 Τέμπη: Όλη η Ελλάδα πενθεί μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες ώρες,  τα αναπάντητα ερωτηματικά και τον βουβό θρήνο υπάρχουν και οι ήρωες της καθημερινότητας που αφήνουν το στίγμα τους δίνοντας λίγο φως στην μαυρισμένη μας καρδιά.

Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, των τραυματιών και των αγνοουμένων στα Τέμπη αυξάνεται μια ανάρτηση, στο Facebook, της γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρης Τζιαστούδη, δίνει μια άλλη και κάπως πιο αισιόδοξης εικόνας από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τη διοικητική σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ένας 20χρονος φοιτητής ξεχώρισε με την ηρωική πράξη του όταν με πολύ ψυχραιμία κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα  αγόρια και κορίτσια που βρίσκονταν εντός της αμαξοστοιχίας.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι στα Τέμπη και αψηφώντας τον κίνδυνο και την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, θέλησε να σώσει κόσμο. Και τα κατάφερε.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις