Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ευρωπαίος Εισαγγελέας για τα Τέμπη: Ψάχνει ρεμούλες στην σύμβαση 717!

 


Την παρέμβαση και του Ευρωπαίου Εισαγγελέα προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με την έρευνα να εστιάζεται στη σύμβαση 717,

Την παρέμβαση και του Ευρωπαίου Εισαγγελέα προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με την έρευνα να εστιάζεται στη σύμβαση 717, για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την περίφημη σύμβαση «717» του 2014, προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 57 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ 56 αγνοούνται, με την προοπτική ο αριθμός των νεκρών να ξεπεράσει τους 100!

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ», δήλωσε στην EURACTIV εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκβασή τους. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις