Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Εξωγήινοι ίσως έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη – Τα ATIA που βλέπουμε μπορεί να είναι ανιχνευτές από μητρικό σκάφος» Τι αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office) και τον πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ, Avi Loeb, αναφέρει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν ήδη φτάσει στον πλανήτη μας.

Η έκθεση περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει ταξιδέψει στη Γη, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές με τεχνητή νοημοσύνη.

Η έκθεση προτείνει ότι ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο, όπως το Oumuamua, θα μπορούσε να είναι ένα μητρικό σκάφος, που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια του κοντινού του περάσματος από τη Γη.

Αυτοί οι μικροί ανιχνευτές -γνωστοί ως ΑΤΙΑ- θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διεισδύσουν στον πολιτισμό μας για ερευνητικούς σκοπούς. 

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτοί οι ανιχνευτές θα μπορούσαν να είναι σχεδιασμένοι, ώστε να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες του διαστρικού διαστήματος (διάστημα μέσα σε έναν γαλαξία, το οποίο δεν καταλαμβάνεται από αστέρες και τα πλανητικά τους συστήματα) και να διαθέτουν ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούσαν να προγραμματιστούν να αυτοεπισκευάζονται ή ακόμη και να αναπαράγονται. 

Οι ερευνητές προτείνουν ότι με τη χρήση της μηχανικής μάθησης, οι ανιχνευτές αυτοί θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, χωρίς καμία καθοδήγηση από τους αρχικούς δημιουργούς τους.

Η έκθεση του Πενταγώνου βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, αλλά αν τα ευρήματά της είναι ακριβή, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι εξωγήινοι ήδη μας μελετούν.


Η πιθανότητα ευφυούς εξωγήινης ζωής να μας παρακολουθεί και να μαθαίνει για τον πολιτισμό μας δεν είναι μικρή.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος το δικού μας Σύμπαντος μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες και ο μέσος γαλαξίας όπως ο δικός μας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα.

Μαθηματικά θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή και επίσης βέβαιο θεωρείται ότι υπάρχει ευφυής εξωγήινη ζωή.

Μαθηματικά εννοούμε τις πιθανότητες.

Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν ευφυείς εξωγήινοι ικανοί να διανύσουν απίστευτα μεγάλες αποστάσεις ώστε να έρθουν στο ηλιακό μας σύστημα και στον πλανήτη Γη.

Εδώ η απάντηση ίσως να βρίσκεται στις μυθολογίες όλου του κόσμου οι οποίες σε βασικά γεγονότα συγκλίνουν, όπως στην ύπαρξη των «θεών», στους πολέμους των «θεών» μεταξύ τους, κ.λ.π.

Όπως σημειώνει ο Avi Loeb: «Ίσως αξίζει να πιστέψουμε ότι το παράξενο αντικείμενο ήταν ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, γιατί όπως και να ‘χει, μας ανοίγει το μυαλό στην ιδέα ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις