Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Αποκαλύπτουν οι Νορβηγοί: Πάνοπλα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια "παραμονεύουν" δίπλα μας!-Στόχος τους οι αγωγοί αερίου! (BINTEO)


 Γιώργος Μαυρίδης

Σύμφωνα με νέα βίντεο της Νορβηγίας, ρωσικά υποβρύχια, αεροπλάνα και πλοία παρακολουθούν τους αγωγούς αερίου και καλώδια τηλεπικοινωνιών της σκανδιναβικής χώρας

ΗΝορβηγία έχει δημοσιεύσει μία σειρά από βίντεο που δείχνουν ρωσικά επιθετικά υποβρύχια και αεροσκάφη να επιχειρούν κοντά σε καλώδια τηλεπικοινωνιών και σε ένα δίκτυο υποβρύχιων αγωγών, οι οποίοι μεταφέρουν τεράστια ποσά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τα βίντεο, τα οποία η νορβηγική βασιλική πολεμική αεροπορία παρείχε αποκλειστικά στο NBC News, δείχνουν την αυξανόμενη ρωσική απειλή στην Αρκτική. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνει το ΝΑΤΟ και κυρίως η Νορβηγία. Ένα βίντεο συγκεκριμένα δείχνει το περισκόπιο ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρύχιου να αναδύεται από την επιφάνεια του νερού.

Το υλικό που απέκτησε το NBC News δείχνει επίσης τα νεότερα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Yasen και τα υποβρύχια κλάσης Borei, τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν με 16 πυρηνικά οπλισμένους βαλλιστικούς πυραύλους. Επιπλέον, εθεάθησαν σε στιγμιότυπα κατασκοπευτικά αεροπλάνα τύπου Tupolev Tu-142 και Ilyushin II-38.

Ο ίδιος δήλωσε πως παρατήρησαν ότι τα ρωσικά υποβρύχια επιχειρούν με διαφορετικό τρόπο από ότι δέκα χρόνια πριν. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε κατά πόσο αυξήθηκε η ρωσική δραστηριότητα το τελευταίο έτος.

Εκτός από την άνοδο των ρωσικών περιπολιών, ο Άντερσεν τόνισε πως η συμπεριφορά των Ρώσων έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Σημείωσε πως κάποια ρωσικά υποβρύχια "επιχειρούν πιο απρόβλεπτα", ενώ κάποιοι ελιγμοί τους φαίνονται "πιο επιθετικοί".

Η Νορβηγία κατ' επέκταση έχε ενισχύσει την ασφάλεια του δικτύου αγωγών της και των καλωδίων τηλεπικοινωνιών των ακτών της με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. Οι ενισχυτικές αυτές ενέργειες έλαβαν χώρα εν όψει της μυστηριώδους επίθεσης στον αγωγό αερίου Nord Stream πέρυσι, ο οποίος συνέδεε Ρωσία και Γερμανία. 

Παρά τις πολλές αναποδιές που έχει αντιμετωπίσει η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, ο Άντερσεν δήλωσε πως ένα μεγάλο μερίδιο του ρωσικού στόλου πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βρίσκεται στάσιμος στην στρατιωτική βάση του Μπουρμάνσκ, μία πόλη κοντά στην Νορβηγία.

Τρομάζει το ΝΑΤΟ η Ρωσική Συμπεριφορά

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ένας από τους κύριους φόβους του ΝΑΤΟ, ειδικά σε βόρειες θάλασσες που συνορεύουν με ευρωπαϊκά κράτη, είναι ο περιβόητος ρωσικός στόλος υποβρυχίων, ο οποίος και δέχθηκε μεγάλες επενδύσεις από την Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, τα σκάφη έχουν γίνει ακόμη πιο φονικά και αθόρυβα, δύο χαρακτηριστικά καίριας σημασίας για επιθετικά υποβρύχια.

Οι Νορβηγοί πιστεύουν πως οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται τον στόλο υποβρυχίων τους για να ελέγχουν και να παρακολουθούν τους αγωγούς αερίου. Τα υποβρύχια βοηθούν πλοία, αεροπλάνα κλπ. 

Σύμφωνα με ειδικούς, η Νορβηγία και το ΝΑΤΟ πρέπει άμεσα να εξασκηθούν σε σενάρια συμπλοκής με τον ρωσικό στόλο στην περιοχή, γεγονός που δεν μπορεί παρά να ανησυχεί όλον τον πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις