Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Η Τοξική κόκκινη παλίρροια επιστρέφει στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα με χιλιάδες νεκρά ψάρια να καλύπτουν νερό και παραλίες


 Δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται στις παραλίες της νοτιοδυτικής Φλόριντα λόγω της κόκκινης παλίρροιας, σύμφωνα με την Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Dawn Workman Lansing δείχνει πολλά νεκρά ψάρια να ξεβράζονται στη Βενετία την Πέμπτη. Το μέγεθος τους κυμαινόταν από πολύ μικρό έως αυτό που φαινόταν να είναι σφυρίδα γολιάθ, που μπορεί να ζυγίζει έως και 800 κιλά.

Η κόκκινη παλίρροια είναι ένας τύπος επιβλαβούς άνθισης φυκιών που εμφανίζεται όταν αποικίες φυκιών αναπτύσσονται εκτός ελέγχου και παράγουν τοξίνες που μπορούν να σκοτώσουν τη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Η κόκκινη παλίρροια μπορεί επίσης να προκαλέσει ανθρώπινες ασθένειες ή να δυσκολέψει την αναπνοή του αέρα κοντά στο νερό.

«Είναι Μάρτιος και έχουμε ένα τρομερό ψάρι που σκοτώνεται από την παλίρροια στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα. Από τη Βενετία μέχρι το St. Pete/Clearwater», έγραψε η Lansing στην ανάρτησή της στο Facebook δίπλα στο βίντεο.

«Η ποιότητα του αέρα είναι τόσο τρομερή. Δεν μπορείς να πας στην παραλία. Βοηθήστε μας την πολιτεία της Φλόριντα. Πώς μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι αν δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, να απολαύσουμε τις παραλίες μας ή να τις απολαύσουν οι επισκέπτες;».

Το FWC συλλέγει δείγματα νερού καθημερινά για να μετρήσει τις συγκεντρώσεις του οργανισμού της κόκκινης παλίρροιας, που ονομάζεται Karenia brevis.

Στις 8 Μαρτίου, η FWC ανέφερε υψηλές συγκεντρώσεις φυκιών σε πολλές νοτιοδυτικές κομητείες, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Sarasota, η οποία περιλαμβάνει τη Βενετία.

Σύμφωνα με το FWC, σκοτώσεις ψαριών και ερεθισμός του αναπνευστικού που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με την κόκκινη παλίρροια έχουν αναφερθεί σε πολλές κομητείες, όπως οι Pasco, Pinellas, Manatee, Sarasota, Charlotte, Lee, Collier και Monroe.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις