Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ για βάση τους στην Συρία: «Οι Ρώσοι πετούν μαζικά με τα μαχητικά τους από πάνω μας» - Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην χώρα


 Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από την αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία, πριν και μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone τύπου MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Η ρωσική αεροπορία με δεκάδες αεροσκάφη δείχνει την ισχύ της  καταδεικνύοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω ή κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία περισσότερες από 25 φορές παραβιάζοντας την συμφωνία του 2019 μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με τη χρήση του συριακού εναέριου χώρου σε περιοχές όπου κάθε χώρα έχει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στις 14 Μαρτίου, δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 εξουδετέρωσαν αμερικανικό μη επανδρωμένο MQ-9 στην Μαύρη θάλασσα.

Στην Συρία τα ρωσικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από τη βάση At Tanf Garrison των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει, ανέφερε ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός, μια «άβολη κατάσταση».

«Πετούν τακτικά απευθείας πάνω από τις μονάδες μας, απευθείας πάνω από το κεφάλι μας, ενώ έχουμε δυνάμεις ακριβώς εκεί στο έδαφος, είναι μια άβολη κατάσταση», τόνισε.

Τον Ιανουάριο ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από αμερικανική βάση 14 φορές. Τον Φεβρουάριο όμως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό. Ρώσοι και Αμερικανοί “συγκατοικούν” στην Συρία από το 2015.

Αν και υπήρχαν συμφωνίες και δικλείδες ασφαλείας φαίνεται πως «…οι Ρώσοι τους τελευταίους μήνες φαινόταν να εγκαταλείπουν αυτό το δόγμα των πρωτοκόλλων», ανέφερε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις