Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ουκρανοί σαμποτέρ διείσδυσαν σε ρώσικο έδαφος στο Μπριάνσκ/Bryansk έπιασαν ομήρους, πυροβολούσαν αδιακρίτως


 Νωρίτερα, εκπρόσωποι της FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν πληροφορίες σχετικά με τη διείσδυση Ουκρανών σαμποτέρ σε δύο οικισμούς στην περιοχή Μπριάνσκ σε ρώσικο έδαφος. Έγινε διείσδυση και η ουκρανική DRG πήρε ομήρους κατοίκους ενός χωριού στην περιοχή Bryansk. Άλλες πηγές μιλούν για 15 κι άλλες για 50 σαμποτέρ. Υπάρχουν τελευταίες αναφορές για 2 πολίτες νεκρούς κι ένα μαθητή τραυματία.. Ο αριθμός των νεκρών ως αποτέλεσμα των ενεργειών των σαμποτέρ στο χωριό Μπριάνσκ του Λιουμπετσάν αυξήθηκε σε δύο, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1966 πέθανε, δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Αναφέρεται ότι ένα μέρος των σαμποτέρ εξουδετερώθηκε ενώ οι υπόλοιποι πέρασαν Ουκρανία..

Σήμερα, Πέμπτη, μια άγνωστη ομάδα που ονομάζεται «Ρεπουμπλικανικός Εθνικός Στρατός» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ και για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Οι Ουκρανοί σαμποτέρ πέρασαν τα σύνορα προς τη δυτική Ρωσία και επιτέθηκαν σε τοπικά χωριά, πηγαίνοντας τη μάχη στο ρωσικό έδαφος, επειδή έσπειραν την ανησυχία στους Ρώσους αμάχους.
Το Tass επικαλείται την FSB να λέει ότι «οι δραστηριότητες για την εξάλειψη των ένοπλων Ουκρανών εθνικιστών που έχουν παραβιάσει τα κρατικά σύνορα» βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι σαμποτέρ κρατούσαν ομήρους έως και έξι άτομα.
Τα χωριά Suchani και Lyubshan στο Bryansk δέχθηκαν επίθεση από «δεκάδες ένοπλους μαχητές».

Ο Αλεξάντερ Μπογκομάζ, κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία, είπε ότι η τρομοκρατική ομάδα πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο στο Λιουμπσάν, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας ένα παιδί της γ΄τάξης που αν και ήταν τραυματισμένο κατόρθωσε να σώσει 2 κορίτσια. Είπε επίσης ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε ένα σπίτι στο Sochany, το οποίο του έβαλε φωτιά.

Μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στο χωριό Lubechane, όπου πραγματοποίησαν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, DRG εισήλθαν στο χωριό Lubechane, και πυροβόλησαν εναντίον ενός κινούμενου οχήματος σε έναν από τους δρόμους και εισέβαλαν επίσης σε ένα κατάστημα, όπου πήραν ομήρους κατοίκους της περιοχής, αναφέρει το RIA Novosti.

«Προηγουμένως, αρκετοί άνθρωποι τέθηκαν υπό ομηρία σε ένα κατάστημα στο χωριό Λιουμπετσάν», είπε η πηγή.

Έγινε γνωστό ότι μαχητές που εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας πυροβόλησαν εναντίον ενός αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και ένα κορίτσι να τραυματιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένα βενζινάδικο και σταθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξερράγη στο Sushany, στην περιοχή Bryansk.

Μια όμηρος που δραπέτευσε από Ουκρανούς σαμποτέρ μίλησε για τις ενέργειες τους

Οι 15 Ουκρανοί τρομοκράτες κατέφυγαν προς την Ουκρανία.

Μια νοσηλεύτρια , που ήταν μεταξύ των κατοίκων που συνελήφθησαν από Ουκρανούς σαμποτέρ που εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής Bryansk, μίλησε για τις ενέργειες της DRG, αναφέρει το Mash.

“Στρατιώτες κουκουλοφόροι σταμάτησαν αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου. Έδιωχναν τους ανθρώπους έξω, πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα, έδεναν τα χέρια των ανδρών με ταινία, τους κάθισαν σε ένα παγκάκι σε στάση λεωφορείου. Μιλούσαν ουκρανικά”, είπε.

Επιπλέον, η γυναίκα είπε ότι οι τρομοκράτες είχαν σκορπίσει νάρκες «πετάλων» στην περιοχή της ομηρίας. Κάποια στιγμή έγινε έκρηξη και τράπηκαν σε φυγή προς τα ουκρανικά σύνορα.

Σκότωσαν τον οδηγό ενός από τα αυτοκίνητα που έφερναν τα παιδιά στο σχολικό λεωφορείο. Ένα 10χρονο παιδί, ο Fedya, τραυματίστηκε επίσης. Αργότερα έφτασε ασθενοφόρο και βοήθησε το παιδί.

Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ:

«Σήμερα οι νεοναζί έκαναν άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια, άλλο ένα έγκλημα, είδαν ότι ήταν αυτοκίνητο πολιτών, είδαν ότι κάθονταν πολίτες και παιδιά, κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Ο Ρώσικος στρατός υπερασπίζεται με θάρρος τον πληθυσμό ενάντια στους νεοναζί και τους τρομοκράτες που βασάνισαν και σκότωσαν ανθρώπους στο Donbass για οκτώ χρόνια, όπως εκείνοι που σκότωσαν την Daria Dugina.

Η βία, το πραγματικό έγκλημα, διαπράττεται ακριβώς από τους νεοναζί και τα αφεντικά τους…

Αλλά και πάλι, επαναλαμβάνω, δεν θα τα καταφέρουν. θα τους έχουμε”

Η ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) έπαψε να δραστηριοποιείται στους οικισμούς της περιοχής του Μπριάνσκ. Σύμφωνα με το TASS, επικαλούμενο πηγές του στην περιοχή, οι μαχητές θα μπορούσαν να είχαν εγκαταλείψει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σημειώνεται ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες δεν σταματούν τις δραστηριότητες έρευνας. “Δεν υπάρχει πλέον κανένας από την ουκρανική ομάδα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έφυγαν. Τώρα γίνεται αναζήτηση για μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που θα μπορούσαν να παραμένουν”, είπε μια από τις πηγές.

TASS: Η ουκρανική DRG θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει την περιοχή του Bryansk, οι μαχητές δεν είναι ενεργοί
Σύμφωνα με το TASS, επικαλούμενο πηγές του στην περιοχή, οι μαχητές θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι πυροβολισμοί στο έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ έχουν σταματήσει.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν πληροφορίες σχετικά με τη διείσδυση Ουκρανών σαμποτέρ σε δύο οικισμούς στην περιοχή Μπριάνσκ. Όπως εξηγείται οι δυνάμεις ασφαλείας οργάνωσαν εργασίες για την εξουδετέρωση των υπερεθνικιστών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο αρχηγός του κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει επιχειρησιακές πληροφορίες για την επίθεση από Ουκρανούς μαχητές.

OI TΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ένα βίντεο με μαχητές του αυτο-αποκαλούμενου «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος», που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κυκλοφορεί στο δίκτυο στον μαιευτικό σταθμό Feldsher στο χωριό Lyubechane, έχοντας διεισδύσει στη ρωσική περιοχή Bryansk.

Οι ένοπλοι στο βίντεο ισχυρίζονται ότι η ομάδα τους πέρασε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και ότι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
Το λεγόμενο «Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα» είναι ένα αντιρωσικό εθνικιστικό κίνημα που ιδρύθηκε επίσημα τον Αύγουστο του 2022 και έγινε μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ένας από τους ιδρυτές είναι ο Denis Kapustin, γνωστός με το ψευδώνυμο Denis Nikitin. Στο βίντεο, καλεί τον ρωσικό λαό να πάρει τα όπλα.
Δήλωσαν επίσης τη συμμετοχή τους στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα και σε δολιοφθορά στη Ρωσία.
Αφού ολοκλήρωσαν το έργο τoυς κοντά στα βασικά κτίρια των συνοριακών χωριών, οι σαμποτέρ έφυγαν από το έδαφος της περιοχής Bryansk.

Ήταν ένα επεξεργασμένο σχέδιο των ουκρανικών αρχών να χρησιμοποιήσουν ψευδορωσικά κινήματα για να οργανώσουν δολιοφθορές. Ταυτόχρονα, το βίντεο έχει ως στόχο να αποκηρύξει τις κατηγορίες για τρομοκρατία κατά του Κιέβου: «αυτό δεν έγινε από ουκρανικούς σχηματισμούς, αλλά από άτομα με ρωσικά διαβατήρια».
Ένας από τους στόχους τέτοιων ενεργειών είναι να δημιουργηθεί μια εικόνα του αγώνα μέσα στη ρωσική κοινωνία. Από εδώ, η αντιπολίτευση και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούν ενεργά αναφορές ότι η επίθεση φέρεται να έγινε από Ρώσους που διαφωνούν με την πολιτική των ρωσικών αρχών.
Στην πραγματικότητα, μικρές ριζοσπαστικές ομάδες υπό την πλήρη αιγίδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας εκτελούν καθήκοντα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας.

Υπουργός Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

“Σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή του Μπριάνσκ, όταν τρομοκράτες, Ναζί, μη άνθρωποι επιτέθηκαν σε πολίτες, στο αυτοκίνητο Niva στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά. Είδαν ότι δεν ήταν στρατιωτικό όχημα”, είπε ο Κραβτσόφ.
“Είναι σαφές ότι θέλουν να σπείρουν τον πανικό. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το καταλαβαίνουμε όλοι τέλεια. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα σχολεία στις παραμεθόριες περιοχές λειτουργούν εξ αποστάσεως.”

Ο μικρός ήρωας…

Υπήρχαν τρία παιδιά σε ένα αυτοκίνητο με οδηγό που τα είχε μεταφέρει από το χωριό Μπράχλοβ στο Νόβι Ρόπσκ, όπου έπρεπε να τα παραλάβει ένα σχολικό λεωφορείο. Ήταν το αγόρι Fedor από την τρίτη δημοτικού και δύο κορίτσια, η Zlata και η Lena. Μετά την επίθεση των Ουκρανών Ναζί, ο οδηγός σκοτώθηκε αμέσως, το αγόρι Φιόντορ τραυματίστηκε στο στήθος, αλλά παρόλα αυτά βοήθησε τα κορίτσια να βγουν έξω, τους είπε να κρυφτούν στο δάσος…..

Ο Φιόντορ κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, μετά υποβλήθηκε σε εγχείρηση, τώρα τίποτα δεν απειλεί τη ζωή του.

dimpenews.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις