Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Daily Mail: Δολοφονήθηκε επιστήμονας που σχεδίασε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορoνοϊό


Ο Ρώσος ιολόγος Αντρέι Μπότικοφ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού βρέθηκε νεκρός με σημάδια στραγγαλισμού από ζώνη.

Η σορός εντοπίστηκε χθες Πέμπτη μέσα στο διαμέρισμα του επιστήμονα, στη βορειοδυτική Μόσχα, αναφέρει η Daily Mail. Ο Μπότικοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, ενώ είχε εργαστεί και στο Κρατικό Ινστιτούτο Ιολογίας . Του είχε απονεμηθεί παράσημο για τη συμβολή του στη δημιουργία του εμβολίου Sputnik V.

Ήδη έχει συλληφθεί ένας 29χρονος, ο Αλεξέι Ζμανόφσκι (εικονίζεται παρακάτω), που φέρεται να δολοφόνησε τον ιολόγο όταν μπήκε στο σπίτι του και άρχισαν να καβγαδίζουν για χρήματα.

Κατά την Daily Mail ο νεαρός ομολόγησε το έγκλημα κατά την ανάκριση. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Το Sputnik-V ήταν το ρωσικό εμβόλιο για την COVID-19, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως, πέρα από τη Ρωσία, σε φιλικές και συμμαχικές με αυτή χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις