Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Αναβάλλονται ξανά οι Eκλογές;


 Το ζήτημα των εκλογών «σε αυτή τη φάση δεν απασχολεί καθόλου τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έπειτα από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατά την οποία δέχτηκε μπαράζ ερωτημάτων για την τεράστια καταστροφή με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Απολογούμενος, με το γνωστό υποκριτικό ύφος και μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις και την οργή των πολιτών, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μια μεγάλη και βαθιά συγγνώμη, όχι μόνο εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και όσων κομμάτων έχουν κυβερνήσει.

Τουλάχιστον προκλητική ήταν η απάντηση σε ερώτηση για την εύνοια στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ σε σχέση με το Δημόσιο δίκτυο του σιδηρόδρομου: «Αν υποθέσουμε ότι η δόση εκταμιεύτηκε κανονικά, θεωρώ ότι οι εξηγήσεις κάλυψαν τους Ευρωπαίους» είπε ενώ δεν απάντηση ούτε στο εάν θα μάθουμε πόσοι επιβάτες ήταν στο «φθηνό» τρένο με δεδομένο ότι προτιμάται ειδικά από φοιτητές και μετανάστες.

Ακόμα πιο εξοργιστικοί οι ισχυρισμοί του όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν πραγματοποιούνται έλεγχοι σε άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, με αφορμή τις καταγγελίες εργαζομένων: «Οι έλεγχοι είναι διαρκείς πάντοτε. Και αγωνία και η προτεραιότητα για ασφάλεια σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την μετακίνηση των πολιτών είναι διαρκείς» είπε.

Σε άλλο σημείο επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι υπάρχει επαρκώς ασφαλές τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και ότι διαβεβαίωσε πως όλα τα αίτια θα διερευνηθούν. 

«Η θλίψη, ο πόνος, η δικαιολογημένη αγανάκτηση μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους, όπως οι ειρηνικές διαδηλώσεις» είπε για τη χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα αλλά, παρά την οργανωμένη και για πολλούς στημένη αστυνομική επίθεση κατά ειρηνικών πολιτών, επικέντρωσε στους «μπαχαλάκηδες» καταδικάζοντας την «απόπειρα καπηλείας θλίψης και οργής και ακραίους κύκλους που θέλουν να κανιβαλίσουν».

Μετά τη χθεσινή μερική αναδίπλωση του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από ένα ανθρώπινο λάθος. Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα αποδοθούν», λέγοντας επίσης ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε. Η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί. Όποιες ευθύνες υπάρχουν, θα αποδοθούν».

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο παραιτηθείς υπουργός Mεταφορών -λόγω της αντικειμενικής ευθύνης του για την τραγωδία- θα είναι υποψήφιος κανονικά στις επικείμενες εκλογές. «Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Η ανάληψη ευθύνης είναι μια πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις