Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Financial Times: Πρόταση UBS για εξαγορά της Credit Suisse αντί έως 1 δισ. δολ.


 Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, κατέθεσε προσφορά για εξαγορά της Credit Suisse αντί ποσού έως και 1 δισ. δολ., σύμφωνα με τους Financial Times

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, κατέθεσε προσφορά για εξαγορά της Credit Suisse αντί ποσού έως και 1 δισ. δολ., με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου να παρακαμφθεί μια ψηφοφορία των μετόχων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μετέδωσαν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να υπογραφεί εντός των επομένων ωρών.

Η UBS δέχεται πιέσεις από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της Credit Suisse, με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της ελβετικής κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην πρωτεύουσα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο γιγάντιων τραπεζικών ιδρυμάτων, είχε αναφέρει χθες η εφημερίδα Blick.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες.

Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Η τράπεζα UBS Group AG επιδιώκει να λάβει κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse Group AG, δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters μια πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων.

Οι εγγυήσεις θα κάλυπταν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και τα πιθανά δικαστικά έξοδα, ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο.

Με πληροφορίες από REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις