Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «H Eπόμενη Tράπεζα που θα καταρρεύσει θα είναι της Ιαπωνίας»! «AKOMA η κρίση δεν έχει ξεκινήσει»


 O διάσημος οικονομικός αναλυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα μιας παγκόσμιας δύναμης μπορεί να είναι η επόμενη που θα χρεοκοπήσει και συγκεκριμένα της Ιαπωνίας!

«Η μεγαλύτερη τράπεζα που πρόκειται να καταρρεύσει είναι η Bank of Japan», εξήγησε ο Kiyosaki κι αυτό γιατί «Η Τράπεζα της Ιαπωνίας οδήγησε τα επιτόκια στο μηδέν και χρηματοδότησε τις αγορές παραγώγων και θα αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα.

Και η αγορά παραγώγων, όπως είπε ο Warren Buffett για τα παράγωγα, είναι όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής και η αγορά παραγώγων στον κόσμο σήμερα, που χρηματοδοτείται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, είναι ένα τετράκις εκατομμύριο δολάρια”, ανέφερε ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Σημειώνεται ότι ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι είχε προβλέψει και την κατάρρευση της Credit Suisse.

Τα σχόλια του συγγραφέα του “Rich Dad, Poor Dad” έρχονται εν μέσω αυτού που ορισμένοι έχουν χαρακτηρίσει αισιόδοξα ως ράλι της αγοράς, αλλά ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι αμφισβήτησε την ιδέα της επιστροφής, επισημαίνοντας ζητήματα με τις αγορές παραγώγων.

Προειδοποίησε επίσης ότι η ισχυρή σύνδεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με τις αγορές παραγώγων την έθεσε σε πιο ευάλωτη θέση και απειλεί με μεγαλύτερες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κιγιοσάκι δεν έχουμε δει ακόμα το κραχ να έρχεται. Εκτός από το ζήτημα με τις αγορές παραγώγων, επέκρινε τις συνήθειες εκτύπωσης χρήματος μαζί με την επιθετική στρατηγική αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

“Από το 2008, τα επιτόκια πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν. Ξαφνικά, τα επιτόκια ανεβαίνουν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell έχει αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

Έτσι, κάποιος λέει, ‘λοιπόν, παίζει τον Volcker’. Λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της Fed, Paul Volcker αύξησε τα επιτόκια επί χρόνια. Ο Powell το κάνει σε διάστημα μηνών”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Ενώ το δολάριο των ΗΠΑ έγινε το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα τη δεκαετία του 1940, η Κίνα έχει λάβει επιθετικά μέτρα για να ανταγωνιστεί οικονομικά και να αντικαταστήσει το δολάριο με το γουάν.

Η αυξανόμενη επιρροή της μέσω προσπαθειών όπως η Πρωτοβουλία Belt and Road Initiative έχει συγκεντρώσει μόνο περισσότερη υποστήριξη για την κομμουνιστική χώρα.

“Το πρόβλημα με τους Αμερικανούς είναι ότι ζούμε σε μια γυάλα. Δεν μπορούμε να δούμε ότι βλέπουν όλοι. Και αυτή τη στιγμή, οι BRICS, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και η Σαουδική Αραβία, πρόκειται να στραφούν στο κινεζικό γουάν και αυτό θα στείλει τρισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια πίσω σε εμάς“, δήλωσε ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Παρομοιάζοντας την παγκόσμια οικονομία με ένα ρήγμα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι οι παράγοντες αυτοί προκαλούν ήδη δονήσεις και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις