Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη – Μίνα Γκάγκα: «H απόφαση είναι οι συγγενείς να Mην δουν τους νεκρούς τους»

 


Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως υπάρχει απόφαση να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

Αρχικά η κ. Γκάγκα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας λέγοντας: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους είναι τρομερό. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ».

Αναφορικά με την διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι πολύωρη και γίνεται μόνο μέσω DNA, σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σήμερα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» τόνισε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις σορούς που είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες. «Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» πρόσθεσε.

Για τους τραυματίες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις