Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Hλίας Μίχος: «Ενορχήστρωσαν την εμπλοκή μου» – Oλόκληρη η απολογία του

 «Ενορχήστρωσαν την εμπλοκή μου», ανέφερε στη συμπληρωματική απολογία του ο Ηλίας Μίχος που επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στη 12χρονη και στη μητέρα της.


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Κατά της 12χρονης και της μητέρας της στράφηκε ο Ηλίας Μίχος στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

Αρνήθηκε ότι βίαζε τη μικρή και την εξέδιδε σε οίκους ανοχής, ισχυρίστηκε ότι μόνη της κανόνιζε τα ραντεβού με τους άνδρες, περιέγραψε τη σχέση του με τον διαιτητή, τον δερματολόγο και τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, ενώ κατηγόρησε τη 12χρονη και την οικογένειά της ότι ενορχήστρωσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η Realnews αποκαλύπτει όλα όσα ισχυρίστηκε ο 54χρονος, που κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων και μαστροπεία. Ο κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε με τη 12χρονη, όμως ισχυρίστηκε ότι είχε τη συναίνεσή της, δίχως ποτέ να της ασκήσει βία ή πίεση.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι η 12χρονη τον αποπλάνησε! «Αποδέχομαι τη σεξουαλική μου συνεύρεση με την ανήλικη τέσσερις φορές. Έστελνε συχνά μόνη της φορτικά μηνύματα και επεδίωκε με κάθε τρόπο τη σεξουαλική συνεύρεσή μας. Δεν την εξανάγκασα ποτέ. Παρασύρθηκα, απαραδέκτως, από την περιρρέουσα μεταξύ μας σεξουαλική ατμόσφαιρα, αλλά ουδέποτε ασκώντας της πίεση», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Μίχος, παρουσιάζοντας μηνύματα που αντάλλαξαν. Η 12χρονη είπε στην κατάθεσή της ότι ο Μίχος «μου έδειχνε κάτι μαχαίρια και όπλα και με απείλησε ότι, αν το πω, θα σκοτώσει ή εμένα ή την οικογένειά μου ή θα με κάνει ρεζίλι ότι τον ήθελα». Ο 54χρονος το αρνήθηκε, λέγοντας στην απολογία του ότι τα μαχαίρια βρίσκονταν στο ισόγειο του καταστήματός του και όχι στην υπόγεια αποθήκη, όπως περιέγραψε η 12χρονη, ενώ επικαλέστηκε τον υπάλληλό του, ο οποίος θα είχε αντιληφθεί όλα αυτά αν πράγματι είχαν συμβεί.

Η 12χρονη στις καταθέσεις της παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου περιέγραψε πώς ο Μίχος τη βίαζε, ενώ πριν από αυτόν δεν είχε επαφή με άλλον άνδρα. Ο 54χρονος, επιχειρώντας να ανατρέψει τον ισχυρισμό της, επικαλέστηκε την περίπτωση του νεαρού Αλβανού που προφυλακίστηκε για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής. Η 12χρονη είχε πει ότι τον συναντούσε σε αυτοκίνητο μάρκας Audi, το οποίο όμως ο Αλβανός πούλησε τον Φεβρουάριο του 2022, πριν ο Μίχος αναπτύξει σχέση μαζί της.

H μητέρα

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η θεία της 12χρονης ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο τις συνομιλίες με τον Ηλία Μίχο. Αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. «Παρότι η θεία της 12χρονης ενημέρωσε τους γονείς της ανήλικης για όσα είχαν συμβεί και τους είπε πως πρέπει να κάνουν καταγγελία άμεσα, οι τελευταίοι αποφάσισαν να πάνε στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα και όχι την ίδια στιγμή, με τη δικαιολογία πως ήταν αργά το βράδυ. Ποιος γονιός θα μάθαινε κάτι τέτοιο για το παιδί του και δεν θα πήγαινε να το καταγγείλει αμέσως; Εκτός αν είχαν κάτι να κρύψουν και χρειάζονταν χρόνο για να βρουν πώς θα το καλύψουν», είπε ο Μίχος στην απολογία του.

Ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι τον Ιούλιο του 2022 η μητέρα της 12χρονης βρήκε φωτογραφίες και βίντεο που η μικρή είχε στείλει στο κινητό του, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτα. Κατηγόρησε μητέρα και κόρη ότι ενορχήστρωσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες. «Είναι, λοιπόν, πασιφανές ότι, στην προσπάθεια της ανήλικης να δικαιολογήσει τις αυτόβουλες πρωτοβουλίες της, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και η μητέρα της δέχθηκε τις αφόρητες -και λογικές κατά τις περιστάσεις- πιέσεις της κουνιάδας της να καταγγελθούν τα όσα ευρέθησαν στο κινητό της ανήλικης, ενορχηστρώνεται αναγκαστικά και με επιμέλεια η δική μου εμπλοκή ως βασικού υπευθύνου για τα όσα επισυμβαίνουν στη ζωή της ανήλικης τουλάχιστον εννέα μήνες πριν, προκειμένου να δικαιολογηθεί κατά τρόπο ευλογοφανή η “άγνοια” του πατέρα, της μητέρας, της γιαγιάς και όλων ανεξαιρέτως των αδελφών της ανήλικης».

Οι οίκοι ανοχής

Ο Μίχος στην απολογία του αρνήθηκε ότι εξέδιδε τη 12χρονη σε ξενοδοχεία και σε οίκους ανοχής. «Αυτό είναι παντελώς και αυταπόδεικτα ψευδές. Ουδείς από τους μάρτυρες που κατέθεσαν και σχετίζονται με τους οίκους ανοχής με γνωρίζει, αλλά ούτε και προκύπτει η παρουσία μου στους χώρους αυτούς από κάμερες ασφαλείας. Αν, όπως με κατηγορεί η ανήλικη, είχα βρει τον εύκολο τρόπο να την καθοδηγώ προς τα αυτοκίνητα αγνώστων, με τους οποίους δήθεν είχα συνεννοηθεί, γιατί τότε να την πηγαίνω και στους οίκους ανοχής με τον κίνδυνο να μας δει κάποιος ανά πάσα ώρα και στιγμή;». Υποστήριξε ότι τα ραντεβού σε ξενοδοχεία κλείνονταν από τη 12χρονη και η ίδια επικοινωνούσε με τους ενδιαφερόμενους από το κινητό της. «Βρέθηκαν αναζητήσεις ξενοδοχείων ημιδιαμονής στα κινητά που κατασχέθηκαν στην οικία της, όχι στο δικό μου κινητό».

Ο διαιτητής και ο δερματολόγος

Ο 54χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της μαστροπείας, λέγοντας μάλιστα ότι η ανήλικη του είχε αποκαλύψει ότι, πριν τον γνωρίσει, συνευρισκόταν με άλλους έναντι αμοιβής, κάτι που συνέχισε και μετά, δίχως ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό. Υποστήριξε ότι κάποιοι από τους προφυλακισμένους κατηγορουμένους ήταν απλώς γείτονές του στον Κολωνό ή πελάτες στο κατάστημά του. Ο Μίχος επικαλέστηκε την απολογία του 65χρονου δερματολόγου-αφροδισιολόγου ότι «γνωρίζει το κατάστημά μου, αλλά όχι εμένα προσωπικά», καθώς και ενός ακόμη κατηγορουμένου, που ισχυρίστηκε ότι αγόραζε χονδρικά από το μαγαζί του διότι είχε καλές τιμές. Οσον αφορά τον προφυλακισμένο διαιτητή, ο Μίχος ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν ήταν φίλοι, αλλά το 2019 τσακώθηκαν για πολιτικούς λόγους και διέκοψαν οποιαδήποτε επικοινωνία.

«Διέπραξα το αδίκημα της σεξουαλικής συνεύρεσης με την ανήλικη και υπό τις συνθήκες που έχω περιγράψει με πάσα αλήθεια και ειλικρίνεια, αλλά δεν είμαι μαστροπός ή έμπορος του κοριτσιού. Σε κάθε περίπτωση, από τα οικονομικά μου στοιχεία και τα εισοδήματά μου επίσης αποδεικνύεται ότι δεν είχα κανένα λόγο και κίνητρο να αναζητήσω και άλλους εύπορους πόρους, πόσω δε μάλλον παράνομους και τόσο ειδεχθείς, καθ’ όσον διατηρούσα μια εύρωστη επιχείρηση που εξασφάλιζε επαρκώς τις ανάγκες μου και της οικογένειάς μου», είπε απολογούμενος ο Μίχος. Και τόνισε ότι από την έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν προέκυψαν ύποπτες συναλλαγές.

Το blindchat

Ο 54χρονος υποστήριξε ότι αποκλειστικά η 12χρονη επικοινωνούσε με τους άνδρες από τα κινητά της, μέσω blindchat και Viber. «Ούτε συνομιλούσα με τους άνδρες αυτούς, ούτε “παρίστανα” την ανήλικη. Δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε πλατφόρμες γνωριμιών, ούτε είχα εγκατεστημένη την εφαρμογή blindchat, ούτε κατείχα δεύτερες ή τρίτες κάρτες SIM, τις οποίες να προέκυψε ότι μεταφέρω σε άλλα κινητά… Η ανήλικη μιλούσε μέσω της εφαρμογής blindchat καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε όλους έλεγε να συνεχίσουν τη συνομιλία τους στο Viber, τους ζητούσε να την καλέσουν σε φωνητική συνομιλία. Δεν μπορώ να διαχειρίζομαι τις εφαρμογές 24 ώρες το 24ωρο και να μιλάω προφορικά προσποιούμενος την ανήλικη ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες». Ανέφερε συνομιλίες που γίνονταν αργά το βράδυ από διεύθυνση IP που ήταν εγκατεστημένη στο σπίτι της μικρής. «Άρα φαίνεται πως η ανήλικη συνομιλούσε στο blindchat και ενώ βρισκόταν σπίτι της, ανεξάρτητα από την παρουσία μου».

Οι φωτογραφίες

Ο Μίχος κατηγορείται και για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς στο κινητό του βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της ανήλικης. «Πράγματι προμηθεύτηκα και κατείχα υλικό που απεικονίζει την ανήλικη, είτε εμένα μαζί με την ανήλικη, πλην όμως ουδέποτε το διένειμα σε τρίτους. Απλώς το είχα αποθηκευμένο στο κινητό μου». Ισχυρίστηκε ότι η εύρεση του παράνομου υλικού με την ανήλικη στο κινητό του αποδεικνύει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με μαστροπεία, καθώς, αν είχε, θα βρίσκονταν και συνομιλίες του με τους άλλους κατηγορουμένους, κάτι που δεν συνέβη. «Κατείχα μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο δεν βρέθηκε καμία απολύτως συνομιλία με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους μου. Αν κατείχα και δεύτερο κινητό μέσω του οποίου έκανα δήθεν όλη τη παράνομη αυτή δραστηριότητα, θα είχα φροντίσει όλο το παράνομο υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και άλλα δήθεν παράνομα ευρήματα, να τα αποθηκεύσω επιμελώς στο “κρυφό” αυτό κινητό. Το γεγονός, όμως, ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης -και μόνον αυτό- στο κινητό μου αποδεικνύει ότι δεν είχα άλλα κρυφά κινητά και κυρίως τίποτα να κρύψω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις