Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

H Pfizer θέλει την επέκταση του συμβολαίου της με την Eυρωπαϊκή Eνωση


 Στην επέκταση του συμβολαίου της για το εμβόλιο του κορωνοϊού με την Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει η Pfizer. Το νέο πλάνο προβλέπει μείωση των παραδόσεων αλλά εξακολουθεί να αναμένει ότι το μπλοκ θα πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ για αχρησιμοποίητες δόσεις εν μέσω μεγάλης υπερφόρτωσης σε ορισμένες χώρες, ανέφεραν οι Financial Times. Το νέο συμβόλαιο περιλαμβάνει συμφωνία έως το 2026, με προτεινόμενη μείωση κατά 40% στον αριθμό των δόσεων. Ωστόσο, το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρά τις προτεινόμενες περικοπές, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός εξακολουθεί να επιμένει να πληρώνεται για τον πλήρη αριθμό των δόσεων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Οι τροποποιήσεις στη συμφωνία –το πλήρες κείμενο της οποίας δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα– παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδη κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στις Βρυξέλλες την Τρίτη, αλλά υπήρξαν αντιρρήσεις από ορισμένα μέλη της ΕΕ.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, αξιωματούχοι από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία δήλωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία με τις προτεινόμενες αλλαγές, καθώς «δεν παρουσιάζουν μια τελική και δίκαιη λύση, πλεονάζουν και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, τις ανάγκες των πολιτών και τα οικονομικά συμφέροντα των κρατών μελών».

Το μπλοκ των 27 μελών υπέγραψε αρχικά κοινό συμβόλαιο με την Pfizer το 2020, αλλά από τότε που υποχώρησε η πανδημία, η ζήτηση για εμβόλια μειώνεται σταθερά, αφήνοντας υπερβολική αφθονία σε ολόκληρη την ήπειρο. Ορισμένες χώρες αναγκάστηκαν να πετάξουν εμβόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις