Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Τέμπη – Καταγγελία δικηγόρου: “H εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα εύφλεκτα Yλικά” – BINTEO


 Ο κ. Μπαρτζώκης επισημαίνει ότι, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοχίας που ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησε ο δικηγόρος πολυτραυματία από τη σύγκρουση των δύο τραίνων, Γιώργος Μπαρτζώκης.

Σύμφωνα με όσα είπε, το εμπορικό τρένο που συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία φαίνεται ότι περιείχε παράνομα εύφλεκτα υλικά που δεν είχαν δηλωθεί. Όπως υποστήριξε, η μικρή ταχύτητα με την οποία κινούνταν σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που λέγεται ότι κουβαλούσε, δεν δικαιολογούν την τεράστια έκρηξη που προκλήθηκε. 

Ο κ. Μπαρτζώκης επισημαίνει ότι, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως η χρήση υγραερίου απαγορεύεται στα τρένα, όπου άλλωστε όλα λειτουργούν ηλεκτρικά.

Όπως ανέφερε, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.

Επίσης ο δικηγόρος αναφερόμενος στις πληροφορίες για μουσική στο σταθμαρχείο λίγο πριν τη σύγκρουση, είπε πως η καταγγελία αυτή δεν υποστηρίζει πως ο σταθμάρχης ήταν μεθυσμένος αλλά ότι δεν ήταν στη θέση του.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Η καταγγελία για γιορτή στο σταθμαρχείο Λάρισας

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο κύριος Γιώργος Μπαρτζώκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το σταθμαρχείο Λάρισας του είπαν, ότι μετά την αναχώρηση του τρένου από τον σταθμό στη Λάρισα, στο σταθμαρχείο στήθηκε γιορτή με μουσικές.

“Μου ήρθε μια πληροφορία από κατοίκους της περιοχής ΟΣΕ Λάρισας, εκεί που βρίσκεται ο σταθμός. Μου είπαν πως την ώρα του δυστυχήματος ακούγονταν τραγούδια και χαρές μέσα από το σταθμαρχείο της Λάρισας. Σαν πάρτι…

Έγινε μετά τις 11 το βράδυ, μετά την αναχώρηση των τρένων. Μόλις έφυγε το τρένο από τη Λάρισα άρχισαν μουσικές» ανέφερε ο Γ. Μπαρτζώκης.

Μάλιστα όπως σημείωσε του είπαν πως η συγκεκριμένη κατάσταση με τα τραγούδια μέσα από τον σταθμό συνέβη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις