Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Kόλαση στο Mπαχμούτ-Οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Βασιλέβκα-Αποκρούστηκε μαζική ουκρανική αντεπίθεση


 Επίθεση επίλεκτων Ρώσων Αλεξιπτωτιστών διασφάλισε τα πλευρά των μαχητών της Wagner στο Μπαχμούτ και κατέλαβε περιοχές σε Ιβάνοβο και Κοστρόνα

Οαναπληρωτής επικεφαλής των Ρωσόφωνων του Ντονιέτσκ  Ντένις Πουσίλιν δήλωσε σε κρατικό ΜΜΕ, ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στο Μπαχμούτ...

Πληροφορίες αναφέρουν για κόλαση στην περιοχή με 41 σημεία μαχών σήμερα στο Μπαχμούτ και την ευρύτερη περιοχή.

Οι 19 από τις 41 συγκρούσεις έγιναν στην περιοχή της πόλης του Μπαχμούτ, που είχαμε και την κύρια κατεύθυνση της ουκρανικής αντεπίθεσης. Μόνο σε μια μέρα εκεί σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου του Μπαχμούτ: Ορέκοβο-Βασιλέβκα, Ιβανόσκοε, Σουτίνο, οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν με μπαράζ πυροβολικού διαφορετικών διαμετρημάτων.

“Γενικά έγιναν 128 χτυπήματα προς αυτή την κατεύθυνση, στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Τα ρωσικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Μπαχμούτ επιχειρούν σε μικρές τακτικές ομάδες πεζικού, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερο τεθωρακισμένα οχήματα..

Καταλήφθηκε το χωριό Βασιλέβκα στο Μπαχμούτ 

Το χωριό Βασιλέβκα, βορειοδυτικά του Μπαχμούτ, έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο ο Πριγκόζιν, επικεφαλής της ομάδας Wagner.

"Η Βασιλέβκα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο της Wagner. Γίνονται μάχες στα περίχωρα. Όλη η επικράτεια του οικισμού είναι υπό τον έλεγχο μας", ανέφερε ο ίδιος.

Το Μπαχμούτ βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα του Ντονμπάς, βόρεια της μεγάλης πόλης Γκορλόβκα, ακι αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Ντονμπάς.

Όπως είπε ο Σεργκέι Ραχμάνιν, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της ουκρανικής Βουλής, η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι κρίσιμη.

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με εντολή του Ζελένσκι, ζήτησε τη συνέχιση της αμυντικής επιχείρησης στην πόλη.

Επίθεση Ρώσων Αλεξιπτωτιστών στην Κρεμέναγια

Ρώσοι επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές κατέλαβε τα προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γύρω από την Κρεμέναγια, τονίζει άλλη ρωσική πηγή σε κρατικό ΜΜΕ.

Στην πορεία της προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων, Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές, έκαναν επίθεση αιφνιδιάζοντας τους Ουκρανούς.

Στην αρχή ρωσικά UAV αποκάλυψαν τις θέσεις των Ουκρανών και μετέδωσαν τις συντεταγμένες τους στο ρωσικό πυροβολικό.

Μετά από μπαράζ κτυπημάτων, οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταλήφθηκαν από αποσπάσματα εφόδου των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών, κυριεύοντας Ιβάνοβο και Κοστρόνα.

“Κατά τη διάρκεια των μαζικών πυρών πυροβολικού και όλμων, καθώς και των επιθέσεων των ρωσικών αποσπασμάτων εφόδου των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες, οι επιζώντες τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους, αφήνοντας όπλα και εξοπλισμό τους, καθώς και πτώματα των νεκρών αδελφών τους”, αναφέρει Ρώσος Αξιωματικός.

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν περισσότερα από πέντε οχυρά, εξουδετερώνοντας δεκάδες Ουκρανούς μαχητές και αιχμαλωτίζοντας αρκετούς, τονίζουν οι ίδιε πηγές.

Ο Πριγκόζιν είχε δίκιο για έλεγχο των πλευρών του Μπαχμούτ, θεωρώντας ότι οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν, όπως και έγινε.

Ασφάλεια των πλευρών των Ρώσων μισθοφόρων ήταν επίλεκτες μονάδες των Αλεξιπτωτιστών, που έδρασαν άμεσα στην περιοχή.

Η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα αιματηρή και για τις δύο πλευρές, ενώ αναμένεται και νέα φουρνιά Ουκρανών στρατιωτών που έχουν εκπαιδευτεί στην ΕΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις