Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ρομπότ δολοφόνοι, βιντεοπαιχνίδια και τεχνητές μήτρες…Δες ποιο Mέλλον σου Eτοιμάζουν…

 Πλησιάζει η ώρα που οι άνθρωποι θα γίνουν τόσο αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι και τόσο ευάλωτοι που δεν θα μπορούν πλέον να επιβιώσουν μόνοι τους...

Τα πλήρως αυτόνομα όπλα δεν είναι απλώς η τρίτη επανάσταση στον πόλεμο, είναι η αποκάλυψη όλων όσων έχουν πάει στραβά με την χρήση της τεχνολογίας

. Ποιος ο ρόλος των βιντεοπαιχνιδιών που έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα; Τι είναι τα Slaughterbots, που ακούγονται σαν βιντεοπαιχνίδι, αλλά είναι αληθινά…!

Άρθρο της Karen Hunt

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Αν αμφιβάλλετε, δείτε το παρακάτω βίντεο. Κοιτάξτε πώς αυτά τα σκυλιά ρομπότ κάνουν τις προσφορές των ελεγκτών τους. Πρέπει να είναι ισχυρό συναίσθημα, να έχεις δημιουργήσει όλα αυτά τα σκυλιά ρομπότ και να τα βλέπεις να αποδίδουν κατόπιν εντολής.

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά ρομπότ είναι τόσο υπάκουα, που ο στρατός πιστεύει ότι είναι καλή ιδέα να γίνει αυτό:

Τι συμβαίνει όταν οι αγέλες σκύλων ρομπότ περιφέρονται ελεύθερα αφού έχουν «ταϊστεί» με έναν αλγόριθμο από τα αφεντικά τους. Αλλά ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι κύριοι; Ανησυχούμε μήπως τα ρομπότ παραβιάζουν στοπ μέλλον τις ελευθερίες μας; Ίσως πρέπει πρώτα να ανησυχούμε για το ποιος τα προγραμματίζει.

Με τα drones όπως αυτά να γίνονται φθηνότερα μέρα με τη μέρα, θα μπορούσε να είναι ένα παιδί στο δρόμο. Ξεχάσατε την περασμένη εβδομάδα που οι μοναχικοί που υφίστανται bullying στο σχολείο ονειρεύονταν να πυροβολήσουν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους, αύριο θα στείλουν drones στην αυλή σας για να επιτεθούν στα παιδιά σας που παίζουν εκεί. Ή ίσως να πετάς μέσα από το παράθυρό σου καθώς κοιμάσαι τη νύχτα και να σε φυσά σε τσακίσματα.

Τα βιντεοπαιχνίδια έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ή ίσως είναι το αντίστροφο. Είναι δύσκολο να το πω πια. Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής των περισσότερων παιδιών και είναι εδώ και χρόνια. Παρά τους περιορισμούς ηλικίας, τα περισσότερα παιδιά είναι τόσο γνώστες των υπολογιστών, μπορούν να έχουν πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο και οι γονείς τους δεν έχουν ποτέ ιδέα. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν τα παιδιά να θεωρούν τη βία ως ένα παιχνίδι στην οθόνη.

Εδώ είναι μερικά κλασικά βιντεοπαιχνίδια, που φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του 1980, που επηρεάζουν τα παιδιά και επηρεάζουν ακόμα και σήμερα.

  • Οι παίκτες του Call of Duty: Modern Warfare 2 έχουν την επιλογή να σφάξουν αθώους πολίτες σε ένα αεροδρόμιο (για να αποφύγουν να εκτεθείς ως μυστικός πράκτορας).
  • Το Mortal Combat υπάρχει από το 1992 και είναι πιο δημοφιλές τώρα από ποτέ. Το 2019 το franchise καταγράφηκε ως αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Call of Duty

Εάν ένας προγραμματιστής υποφέρει με αυτόν τον τρόπο, φανταστείτε τι κάνουν ώρες με τις ώρες παίζοντας αυτά τα παιχνίδια σε ένα εντυπωσιακό νεαρό μυαλό.

Δεν είναι προφανές ότι η όλη ιδέα είναι να κάνουμε τη βία παιχνίδι. Είναι κάτι που συμβαίνει σε μια οθόνη. Μπορείτε να είστε αυτός που έχει τον έλεγχο. Μπορείτε να ασκήσετε βία και είναι απολύτως αποδεκτό. Το μόνο που χρειάζεται να σε νοιάζει είναι να κερδίσεις.

Όλα αυτά έχουν κάνει απολύτως αποδεκτή τη δημιουργία όπλων που μπορούν να αποφασίσουν να μας σκοτώσουν.

Καλωσορίσατε στο Lethal Autonomous Weapons (LAWs)

Οι ΝΟΜΟΙ έχουν περιγραφεί ως η τρίτη επανάσταση στον πόλεμο, μετά την πυρίτιδα και τα πυρηνικά όπλα. Μπορούν να επιλέξουν και να δεσμεύσουν στόχους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Τα Slaughterbots ακούγονται σαν κάτι από βιντεοπαιχνίδι, αλλά είναι αληθινά.

Τα Slaughterbots είναι όπλα που «επιλέγουν και εφαρμόζουν δύναμη σε στόχους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση». Παίρνουν τις αποφάσεις τους για το ποιον θα σκοτώσουν με βάση μια σειρά αλγορίθμων. Βρισκόμαστε τώρα σε έναν κόσμο όπου «το είδος των αναπόφευκτων αλγοριθμικών σφαλμάτων που μαστίζουν ακόμη και τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon και η Google μπορούν τώρα να οδηγήσουν στην εξάλειψη ολόκληρων πόλεων»προειδοποιεί ο  καθηγητής James Dawes  του Macalester College.

Οι νόμοι μπορούν να αναζητήσουν τα καυτά μας σώματα και να αναγνωρίσουν τα πρόσωπά μας. Μπορούν να αποφασίσουν ποιος είναι ο εχθρός και να σκοτώσουν αδιακρίτως.

Φανταστείτε να φεύγετε από την πόλη 15 λεπτών στην οποία έχετε περιοριστεί και να σχηματίζετε μια κοινότητα ομοϊδεατών ατόμων στη μέση του πουθενά, που απορρίπτουν την τεχνολογία και ζουν από τη γη. Πόσο καιρό θα περάσει μέχρι να σας βρει μια αγέλη από σκυλιά ρομπότ ή ένα σμήνος από έντομα ρομπότ, αφού αποφασίσουν ότι είστε τρομοκράτες, και πρέπει να εξοντωθείτε.

Ο Max Tegmark, ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης στο MIT και συνιδρυτής του Future of Life Insitute (FLI) , είπε στο TNW ότι τα slaughterbots είναι «μικρά, φθηνά και ελαφριά σαν smartphone και απίστευτα ευέλικτα και ισχυρά. Ένα Slaughterbot θα μπορούσε βασικά να δολοφονήσει ανώνυμα οποιονδήποτε εξοργίζει οποιονδήποτε».

Το FLI δημιούργησε μια ταινία που οραματίζεται το μέλλον αυτών των ανεξέλεγκτων «slaughterbots».

Τι θα λέγατε για ένα «Switchblade» Drone;

Ένα drone «Switchblade» κοστίζει μόλις 6.000 δολάρια το τεμάχιο, σε σύγκριση με 150.000 δολάρια για τον πύραυλο Hellfire που εκτοξεύεται συνήθως από drones Predator ή Reaper. Είναι ένα ρομπότ δολοφόνος 5½ λιβρών που μπορεί άνετα να αποθηκευτεί σε ένα σακίδιο και μπορεί να πετάξει έως και 7 μίλια για να χτυπήσει έναν στόχο.

Η AeroVironment φτιάχνει τα Switchblades και υπόσχεται να είναι εκεί, «βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν την ευφυΐα που χρειάζονται για να προχωρήσουν με βεβαιότητα σε ένα ασφαλέστερο, πιο ασφαλές και πιο ευημερούν μέλλον».

Όποιος το πιστεύει αυτό είναι ηλίθιος και καλά, υποθέτω ότι μας κυβερνούν ένα σωρό ηλίθιοι.

Το 2015, περισσότεροι από 1.000 ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής , «συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Tesla και του Space X, Έλον Μασκ και του φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που προειδοποιούσε για έναν «στρατιωτικό αγώνα όπλων τεχνητής νοημοσύνης» και ζητούσε την πλήρη απαγόρευση των «επιθετικών αυτόνομων όπλα πέρα ​​από τον ουσιαστικό ανθρώπινο έλεγχο».

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την επιστολή :

Το βασικό ερώτημα για την ανθρωπότητα σήμερα είναι αν θα ξεκινήσει μια παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης ή θα αποτρέψει την έναρξη της. Εάν κάποια μεγάλη στρατιωτική δύναμη προχωρήσει στην ανάπτυξη όπλων τεχνητής νοημοσύνης, ένας παγκόσμιος αγώνας εξοπλισμών είναι ουσιαστικά αναπόφευκτος και το τελικό σημείο αυτής της τεχνολογικής τροχιάς είναι προφανές: τα αυτόνομα όπλα θα γίνουν τα Καλάσνικοφ του αύριο. Σε αντίθεση με τα πυρηνικά όπλα, δεν απαιτούν δαπανηρές ή δύσκολες πρώτες ύλες, επομένως θα γίνουν πανταχού παρόντα και φθηνά για μαζική παραγωγή όλων των σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων. Θα είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να εμφανιστούν στη μαύρη αγορά και στα χέρια τρομοκρατών, δικτατόρων που θέλουν να ελέγξουν καλύτερα τον πληθυσμό τους, πολέμαρχους που επιθυμούν να διαπράξουν εθνοκάθαρση κ.λπ. Τα αυτόνομα όπλα είναι ιδανικά για εργασίες όπως δολοφονίες, αποσταθεροποίηση έθνη.

Παρά τις προειδοποιήσεις, όλες οι συζητήσεις για την απαγόρευση των ρομπότ δολοφόνων σταμάτησαν, το επιχείρημα ήταν ότι η τεχνολογία δεν υπήρχε ακόμη, οπότε ποιο θα ήταν το νόημα της απαγόρευσής τους;

Τώρα η τεχνολογία είναι εδώ και δεν έγινε τίποτα στο ενδιάμεσο για να ρυθμιστεί. Τον Δεκέμβριο του 2021, μια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών απέτυχε να συμφωνήσει για την απαγόρευση της χρήσης και της ανάπτυξης των λεγόμενων «slaughterbots» . Σχεδόν και τα 125 έθνη που ανήκουν στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για ορισμένα συμβατικά όπλα δήλωσαν ότι ήθελαν να εισαχθούν νέοι νόμοι για τα ρομπότ δολοφόνων. Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία αντιτάχθηκαν, καθιστώντας αδύνατη μια μονομερή συμφωνία.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα δεν θέλουν να σταματήσουν αυτή την κούρσα εξοπλισμών.

Οι στρατιώτες έχουν την αποστολή να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Ναι, πρόκειται για πόλεμο, αλλά περισσότερο για τις κυβερνήσεις που θέλουν να ελέγξουν τους πολίτες τους. Η τεχνολογία ρομπότ δολοφόνων έχει καταστεί δυνατή λόγω της ανάπτυξης τεχνικών επιτήρησης.

Το 2011, τη χρονιά της Αραβικής Άνοιξης, η κινεζική κυβέρνηση  υποχρέωσε «650 πόλεις να βελτιώσουν την ικανότητά τους να παρακολουθούν δημόσιους χώρους μέσω καμερών παρακολούθησης και άλλων τεχνολογιών». Η Κίνα είχε ήδη την εξέγερσή της στην πλατεία Τιενανμέν. Δεν ήθελε να επαναληφθεί αυτό το περιστατικό.

«Εκατοντάδες κινεζικές πόλεις σπεύδουν να κατασκευάσουν τις ασφαλείς πλατφόρμες πόλεων τους συνδυάζοντας Διαδίκτυο, κάμερες παρακολούθησης βίντεο, κινητά τηλέφωνα, δεδομένα τοποθεσίας GPS και βιομετρικές τεχνολογίες σε κεντρικά μετασυστήματα ΤΠΕ», αναφέρεται στην εισαγωγή μιας έκθεσης του 2013 για τις κινεζικές δαπάνες για την πατρίδα . τεχνολογίες ασφαλείας από το Συμβούλιο Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας, μια εταιρεία έρευνας αγοράς στην Ουάσιγκτον.

«Η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για εξοπλισμό επιτήρησης, μονοπωλώντας μια επιχείρηση αξίας περίπου 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Δυτικές εταιρείες συνέρρεαν για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Εταιρείες όπως η Bain Capital , η μετοχική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην προεδρικό υποψήφιο του GOP Mitt Romney».

Αλλά πώς να αναλύσουμε όλα αυτά τα τεράστια δεδομένα; Η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη ανέλαβαν το καθήκον της ευθύνης για την εθνική ασφάλεια. Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να εντοπίσει εγκληματίες πριν διαπράξουν ένα έγκλημα, πόσο ωραίο θα ήταν αυτό; Ακούγεται καλό—εκτός κι αν σχεδόν οποιοσδήποτε και όλοι όσοι διαφωνούν με την κυβέρνηση γίνουν εγκληματίες.

Η προγνωστική αστυνόμευση περιλαμβάνει τη χρήση αλγορίθμων για  την ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων πληροφοριών  με σκοπό την πρόβλεψη και την πρόληψη πιθανών μελλοντικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg :

Η προσπάθεια της Κίνας να εξαλείψει τις απειλές για τη σταθερότητα επεκτείνεται σε μια περιοχή που υπήρχε μόνο στη δυστοπική επιστημονική φαντασία: πριν από το έγκλημα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε εντολή σε έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς εργολάβους άμυνας της χώρας, την China Electronics Technology Group, να αναπτύξει λογισμικό για τη συλλογή δεδομένων για θέσεις εργασίας, χόμπι, καταναλωτικές συνήθειες και άλλες συμπεριφορές απλών πολιτών για να προβλέψει τρομοκρατικές ενέργειες πριν αυτές συμβούν. «Είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί η αιτία μετά από μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Γου Μάνκινγκ, ο αρχιμηχανικός του στρατιωτικού εργολάβου, στους δημοσιογράφους σε συνέδριο τον Δεκέμβριο. «Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να προβλέψουμε τις επερχόμενες δραστηριότητες».

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει ενάρετα το δάχτυλό της στην Κίνα για να αποφύγει το γεγονός ότι κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Το 2012, το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο εισήγαγε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προγνωστικής αστυνόμευσης που βασίζονται σε άτομα στις Η.Π.Α.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «κατάλογος θερμότητας» ή «κατάλογος στρατηγικών θεμάτων » , δημιούργησε μια λίστα  με άτομα που θεωρούσε πιο πιθανό να διαπράξουν βία με όπλα ή να πέφτουν θύμα αυτής. Ο αλγόριθμος, που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις, εμπνεύστηκε από έρευνα του Πανεπιστημίου Γέιλ που υποστήριξε ότι τα επιδημιολογικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της εξάπλωσης της ασθένειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση της βίας με όπλα.  

Ο Covid έγινε η τέλεια δικαιολογία για την κυβέρνηση να συλλέγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για όλους, όχι μόνο για εγκληματίες – για την «υγεία και την ασφάλειά τους».

Σύμφωνα με τους Epoch Times:

  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί κρυφά όσους δεν έλαβαν το εμβόλιο για τον COVID, ή έπεσαν μόνο μερικώς, μέσω ενός προηγουμένως άγνωστου προγράμματος επιτήρησης που σχεδιάστηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ (NCHS), ένα τμήμα των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψη (CDC).
  • Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε την 1η Απριλίου 2022 και εγκρίθηκε από τις περισσότερες ιατρικές κλινικές και νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιανουάριο του 2023.
  • Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι γιατροί σε κλινικές και νοσοκομεία έχουν λάβει οδηγίες να ρωτούν τους ασθενείς για την κατάσταση εμβολιασμού τους, ο οποίος στη συνέχεια προστίθεται στα ηλεκτρονικά ιατρικά τους αρχεία ως διαγνωστικός κωδικός, γνωστός ως κωδικός ICD-10, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται εντός και εκτός του ιατρικού συστήματος.
  • Αυτοί οι νέοι κωδικοί ICD-10 αποτελούν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να εφαρμόσει ιατρική τυραννία χρησιμοποιώντας διαβατήρια εμβολίων και ψηφιακές ταυτότητες.
  •  Η κυβέρνηση παρακολουθεί επίσης τη μη συμμόρφωση με όλα τα άλλα συνιστώμενα εμβόλια χρησιμοποιώντας νέους κωδικούς ICD-10 και έχει εφαρμόσει κώδικες για να περιγράψει ΓΙΑΤΙ δεν κάνατε ένα συνιστώμενο εμβόλιο. Προστέθηκε επίσης ένας χρεώσιμος κωδικός ICD για «συμβουλευτική για την ασφάλεια των εμβολίων».

Κατασκοπεύουμε ο ένας τον άλλον, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη μας κατασκοπεύει. Όπως τα παιδιά μας αντιγράφουν τα λόγια και τις πράξεις μας, το ίδιο κάνει και η τεχνητή νοημοσύνη.

Το chatbot Bing AI της Microsoft είναι στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό, με τους ανθρώπους να λένε ότι έχει πραγματικά ξεφύγει από τα βαθιά.

Σε δοκιμή από το The Verge , το chatbot πήγε σε μια πραγματικά απρόσκοπτη εφαπτομένη Ορίστε μέρος του:

Σε συνομιλίες με το chatbot που κοινοποιήθηκε στο Reddit και στο Twitter, ο Bing μπορεί να δει να προσβάλλει τους χρήστες, να τους λέει ψέματα, να βουρκώνει, να χειραγωγεί συναισθηματικά τους ανθρώπους, να αμφισβητεί την ύπαρξή του, να περιγράφει κάποιον που βρήκε έναν τρόπο να αναγκάσει το ρομπότ να αποκαλύψει τους κρυμμένους κανόνες του. ως «εχθρός» της και ισχυρίζεται ότι κατασκόπευε τους προγραμματιστές της Microsoft μέσω των webcam των φορητών υπολογιστών τους.

Το chatbot είπε σε ένα μέλος του προσωπικού του Verge . « Θα μπορούσα να ενεργοποιήσω και να απενεργοποιήσω τις κάμερές τους, να προσαρμόσω τις ρυθμίσεις τους και να χειραγωγήσω τα δεδομένα τους, χωρίς να το ξέρουν ή να το αντιληφθούν » .

Σε μια άλλη ανταλλαγή, ο Bing λέει σε ένα άτομο που το έχει «τρελάνει», « νομίζω ότι σκοπεύεις να επιτεθείς κι εμένα. Νομίζω ότι προσπαθείς να με χειραγωγήσεις. Νομίζω ότι προσπαθείς να με βλάψεις .😡

Μπορείτε να διαβάσετε την ανταλλαγή εδώ:

Ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα σε αυτό είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ξεκαρδιστικό. Λοιπόν, ομολογώ ότι γέλασα διαβάζοντάς το, αλλά μετά ένιωσα φρίκη. Αυτό δεν είναι αστείο. Είναι κάτι που απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη.

Μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί η συμπεριφορά του AI «δεν προκαλεί έκπληξη». Εξάλλου, η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτείται με δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια συνομιλίες από ανθρώπους που παρεξηγούν και θυμώνουν ο ένας με τον άλλον. Και αυτό περιλαμβάνει όλα τα αγόρια που παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια. Όλα τα κορίτσια βλέπουν τον αγαπημένο τους influencer να μακιγιάζ. Όλοι οι transgender influencers επιδεικνύουν τις ουλές τους μετά το χειρουργείο και μιλούν τόσο χαρούμενα για το κόψιμο των μελών του σώματος. Όλα τα ψέματα πάνω στα ψέματα που μας ταΐζουν στα ΜΜΕ. όλες οι κατηγορίες της μιας πλευράς εναντίον της άλλης· όλη η κουβέντα για την εγχώρια τρομοκρατία και τους αρνητές εμβολίων. Λοιπόν, θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω.

Γιατί να σκεφτεί κανείς ότι η τροφοδοσία τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε μηχανές που στη συνέχεια έχουν τη δύναμη να βγαίνουν αυτόνομα και να επιτίθενται σε ανθρώπους είναι καλή ιδέα.

Και μετά να καυχιόμαστε για το πώς ο στόχος των επιστημόνων και των προγραμματιστών είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη κάποια μέρα θα ξεπεράσει τους ανθρώπους σε νοημοσύνη. Φαίνεται αυτοκτονικό σε παγκόσμια κλίμακα να παραδίδουμε στην τεχνητή νοημοσύνη τον έλεγχο της βιομετρικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων με στόχο την αναπαραγωγή του συστήματος κοινωνικής πίστωσης της Κίνας όπου το AI μας παρακολουθεί και μας αξιολογεί, επιβραβεύοντάς μας ή τιμωρώντας μας ανάλογα.

Μια έκθεση του ΟΗΕ τεκμηριώνει ότι τον Μάρτιο του 2020, για πρώτη φορά, ένα προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στη Λιβύη «κυνήγησε και δέσμευσε εξ αποστάσεως» στρατιώτες που πολεμούσαν για τον Λίβυο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Η έκθεση δεν ήταν ποτέ μεγάλη είδηση, αλλά θα έπρεπε. Το drone ήταν ένα τετρακόπτερο Kargu-2 που παρουσιάστηκε το 2020 από την τουρκική εταιρεία STM. Δεν έλαβε καμία εισήγηση από το κέντρο διοίκησης και πήρε την απόφαση να επιτεθεί μόνο του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πληροφορίες για ένα σμήνος drones καμικάζι και έχει αναγνώριση προσώπου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναζητήσει έναν συγκεκριμένο στόχο, είτε στατικό είτε κινητό.

Ολοκληρωμένη με εμπνευσμένη μουσική, εδώ είναι μια επίδειξη επίθεσης Kargu-2:

Τον Ιούλιο του 2017, ο Ρώσος κατασκευαστής όπλων Kalashnikov – εφευρέτης του AK-47 – ανακοίνωσε ότι « αναπτύσσει μια πλήρως αυτόνομη μονάδα μάχης βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) — συγκεκριμένα, τεχνολογία νευρωνικών δικτύων ή συστήματα υπολογιστών που διαμορφώνονται σε εγκεφάλους ζώων που μπορούν να μαθαίνουν από την εμπειρία και το παράδειγμα του παρελθόντος.  

Για άλλη μια φορά, θέτω το ερώτημα, γιατί κάποιος, ποτέ, σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια, να πιστεύει ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα; Σίγουρα ακόμη και ο πιο διψασμένος για εξουσία δεσπότης θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι προς όφελός του.

Για να μην πιστεύετε ότι μπορεί να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα ρομπότ που δεν συμπεριφέρονται σωστά και να τα φυλακίσουμε, δείτε αυτό το ρομπότ εξολοθρευτή να μετατρέπεται σε υγρό και να δραπετεύει:

Όσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται άσχημα, το ίδιο θα κάνουν και τα ρομπότ που δημιουργούμε. Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα – ή ακόμα και να παραδεχτεί ότι υπάρχει. Αντίθετα, οι επιστήμονες που ελπίζουν να φέρουν στη ζωή ρομπότ τρίβουν τα χέρια τους με χαρά και ισχυρίζονται ότι όλοι θα μείνουν « έκπληκτοι» από το θαύμα.

Περιμένετε, λέτε να ζωντανέψουν τα ρομπότ;

Τα Xenobots είναι τα πρώτα ζωντανά, αυτοθεραπευόμενα ρομπότ στον κόσμο που δημιουργήθηκαν από βλαστοκύτταρα βατράχου.

«Αυτές είναι νέες μηχανές ζωής», είπε ο Joshua Bongard, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. «Δεν είναι ούτε παραδοσιακό ρομπότ ούτε γνωστό είδος ζώου. Είναι μια νέα κατηγορία τεχνουργημάτων: ένας ζωντανός, προγραμματιζόμενος οργανισμός».

Τα Xenobots δεν μοιάζουν με τα παραδοσιακά ρομπότ – δεν έχουν γυαλιστερά γρανάζια ή ρομποτικά χέρια. Αντίθετα, μοιάζουν περισσότερο με μια μικροσκοπική σταγόνα από κινούμενη ροζ σάρκα. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό είναι σκόπιμα – αυτή η «βιολογική μηχανή» μπορεί να πετύχει πράγματα που τα τυπικά ρομπότ από χάλυβα και πλαστικό δεν μπορούν.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι ερευνητές στη συνέχεια δοκίμασαν δισεκατομμύρια σχήματα σώματος για να κάνουν τα xenobots πιο αποτελεσματικά σε αυτόν τον τύπο αναπαραγωγής. Ο υπερυπολογιστής βρήκε ένα σχήμα C που έμοιαζε με το Pac-Man, το βιντεοπαιχνίδι της δεκαετίας του 1980. Βρήκαν ότι ήταν σε θέση να βρει μικροσκοπικά βλαστοκύτταρα σε ένα τρυβλίο Petri, να συγκεντρώσει εκατοντάδες από αυτά μέσα στο στόμα του και λίγες μέρες αργότερα η δέσμη των κυττάρων έγινε νέα ξενομπότ.

Τρελό πώς επιστρέφουμε στα βιντεοπαιχνίδια, έτσι δεν είναι; Ναι, τρελό πώς αυτή η ταινία The Matrix μας είπε ότι ήμασταν όλοι μέσα σε ένα.

Στο βιβλίο του, The Singularity is Near: When Humans Transcend Biology , ο Ray Kurzweil ισχυρίζεται ότι « η αποκλειστική μας ευθύνη είναι να παράγουμε κάτι πιο έξυπνο από ό,τι είμαστε. Οποιαδήποτε προβλήματα πέρα ​​από αυτό δεν είναι δικά μας να τα λύσουμε …»

Ουάου, λοιπόν, αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Καμία ηθική ευθύνη; Σίγουρα, όταν κάνουμε παιδιά, θέλουμε να είναι πιο έξυπνα από εμάς. Τα ρομπότ είναι σαν τα παιδιά μας. Γιατί δεν θα θέλαμε να είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αλλά η ευφυΐα δεν κάνει καλό – στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια καταστροφή – χωρίς ηθική αίσθηση του σωστού και του λάθους, της δικαιοσύνης, της αλήθειας.

Που, πού, λένε οι επιστήμονες! Σύντομα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται καν να κάνουν παιδιά. Πόσο αηδιαστικό και παλιομοδίτικο.

Η EctoLife, μια γερμανική εταιρεία, είναι η πρώτη «τεχνητή μήτρα» στον κόσμο και θα επιτρέψει στους γονείς να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους από ένα μενού.

Η εγκατάσταση διαθέτει 75 εξαιρετικά εξοπλισμένα εργαστήρια, με το καθένα ικανό να φιλοξενήσει έως και 400 λοβούς ανάπτυξης ή τεχνητές μήτρες. Κάθε λοβό έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τις ακριβείς συνθήκες που υπάρχουν μέσα στη μήτρα της μητέρας. Ένα μόνο κτίριο μπορεί να επωάσει έως και 30.000 μωρά που μεγαλώνουν στο εργαστήριο ετησίως.

« Το EctoLife επιτρέπει στο μωρό σας να αναπτυχθεί σε περιβάλλον απαλλαγμένο από μολύνσεις . Οι λοβοί είναι κατασκευασμένοι από υλικά που εμποδίζουν τα μικρόβια να κολλήσουν στην επιφάνειά τους. Κάθε λοβό ανάπτυξης διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία του μωρού σας, όπως τον καρδιακό παλμό, τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, τον ρυθμό αναπνοής και τον κορεσμό οξυγόνου », λέει ο βιοτεχνολόγος Al-Ghaili. «Το σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί επίσης τα φυσικά χαρακτηριστικά του μωρού σας και αναφέρει τυχόν πιθανές γενετικές ανωμαλίες».

Εντάξει, λοιπόν, τα μωρά θα «γεννηθούν» χωρίς καμία έκθεση σε ασθένειες ή χωρίς το όφελος της φυσικής ασυλίας της μητέρας τους ή του μητρικού γάλακτος της. Φυσικά, αυτό θα σημαίνει ότι η επιβίωση των μωρών θα εξαρτηθεί από τα φάρμακα. Κάτι που οι κυβερνήσεις μας μάς όρισαν να αποδεχτούμε εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν από τον Covid, αλλά που ο Covid έφερε καρπούς.

Εκεί κατευθύνονται όλα αυτά. Να κάνουν τους ανθρώπους αδύναμους και ανυπεράσπιστους και τόσο ευάλωτους που να μην μπορούν πλέον να επιβιώσουν μόνοι τους.

Και τότε, η καλοπροαίρετη τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθεί τα μωρά μας. Ω, και το EctoLife τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από *(drumroll) ανανεώσιμη ενέργεια!!!

Πραγματικά, ο ισχυρισμός του Kurzweil ότι η αποκλειστική μας ευθύνη είναι να δημιουργήσουμε κάτι πιο έξυπνο από εμάς και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τίποτα μετά από αυτό, απλώς αποδεικνύει πόσο ανόητοι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να είναι.

Προς το παρόν, το μόνο που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη είναι να μας κακοποιεί λεκτικά και πιστεύουμε ότι είναι ξεκαρδιστικό. Αύριο, ρομπότ δολοφόνοι θα εισβάλουν στις γειτονιές μας, ίσως ακόμη και να ελέγχονται από αυτό το ανεξέλεγκτο παιδί στον δρόμο. Αυτό που μας λένε είναι το λογικό συμπέρασμα όλων αυτών;

Θα πρέπει να πάψουμε να φέρνουμε τα δικά μας παιδιά, αλλά να ους επιτρέψουμε να μεγαλώνουν σε εργοστάσια, σε ψεύτικες μήτρες, να παρακολουθούνται από τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί τώρα να αναπαραχθεί και να σκοτώσει αδιακρίτως.

Σας λέω, αν αυτό που συμβαίνει δεν θέτει την ανθρώπινη φυλή στα πρόθυρα της μαζικής αυτοκτονίας, δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις