Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Mε XHMIKA πήγαν να σταματήσουν τη μαζική διαμαρτυρία για το έγκλημα στα Τέμπη

 


Με χημικά και κρότου λάμψης, οι αστυνομικές αρχές αντιμετώπισαν τη συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη, έξω από τα γραφεία της HellenicTrain, και την πορεία που ακολούθησε και είχε κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.


Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η κορυφή της πορείας κατευθυνόταν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, η αστυνομία προχώρησε σε καταστολή, κόβοντας την πορεία σε δύο κομμάτια.

 

Πάντως, η μαζική και δυναμική πορεία συνεχίστηκε προς το Σύνταγμα, με πανό να αναγράφουν μηνύματα όπως «Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν» και «Η ιδιωτικοποίηση σκοτώνει». 

EUROKINISSI
 
 
Νόρα Ράλλη

Από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά: «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Η ανάπτυξή σας είναι καμένη γη, θα σας αποπέμπει η λαϊκή οργή», «Αυτή η πολιτκή η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή».

EUROKINISSI

Για τη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή, είχε απευθύνει νωρίτερα κάλεσμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και φορείς. Το μέτωπο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκαθάριζε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σκοτώνουν», αφού το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «μία προαναγγελθείσα τραγωδία, για ένα προμελετημένο έγκλημα της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπούλησαν, απέλυσαν, διέλυσαν και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μετατρέψουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την "πιο ζημιογόνα σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης" σε "κερδοφόρα", αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια, την εκχώρησαν στα χέρια του κεφαλαίου, που εκμεταλλεύτηκε ένα δημόσιο αγαθό – τις μεταφορές – χωρίς όρους και όρια. Η ευθύνη τους είναι αυταπόδεικτη».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις