Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δίκη για το MATI: «Δέχτηκα παρεμβάσεις για να αλλάξει το πόρισμα» λέει ο πραγματογνώμονας


 Για κενά τόσο στο επίπεδο πρόληψης, όσο και στη διαχείριση από την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Μάτι που οδήγησε στο θάνατο 102 ανθρώπων έκανε λόγο ο πραγματογνώμονας, αποκαλύπτοντας ότι δέχτηκε «παρεμβάσεις για να αλλάξει το πόρισμα».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, κατέθεσε πως δέχτηκε παρεμβάσεις για την αλλαγή του πορίσματος του, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να αλλοιώσουν τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του.

Ο Δημήτρης Λιότσιος αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις του τελευταίου δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας και θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθούν αντίγραφα των πρακτικών όλων των έως σήμερα συνεδριάσεων.

Οι δικαστές συσκέφτηκαν επ’ αυτού και απήντησαν ότι θα τους ενημερώσουν επί του αιτήματος στην επόμενη συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι στην προ δυο ημερών κατάθεσή του ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση δικηγόρου για το κατά πόσο φοβάται ακόμη για τη σταδιοδρομία ή και τη ζωή του μετά τις απειλές και τις πιέσεις που δέχθηκε, ο κ. Λιότσιος είπε «Βεβαίως και φοβάμαι, έχω απειληθεί για αυτό. Όμως αυτό δεν επηρεάζει την κρίση μου και την κατάθεσή μου».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, «η έγκαιρη εκκένωση του οικισμού θα αποδεικνυόταν σωτήρια για δεκάδες ανθρώπους που αφέθηκαν ανυπεράσπιστοι στην καταστροφική πορεία της φωτιάς στο Μάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις