Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Αποχώρηση Β.Κοντογιαννόπουλου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: «META τα Τέμπη δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος» «Αποσύρομαι από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, όχι από την κρίσιμη πολιτική μάχη»


 Ως ένας δυνατός πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να θεωρηθεί η αιφνίδια παραίτηση του Υποψήφιου βουλευτή Ηλείας με τη ΝΔ, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου ενώ ουσιαστικά έκανε αναφορά αποτυχίας για το περίφημο επιτελικός κράτος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «oι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Μιλώντας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Κοντογιαννόπουλος εκτίμησε πως: «Το επιτελικό κράτος δεν έφθασε στον ΟΣΕ. Το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό. H ακτινογραφία του ΟΣΕ μετά την τραγωδία των Τεμπών αποκαλύπτει τις χρόνιες παθογένειες του βαθέους κράτους, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας των κομμάτων για τη νομή της εξουσία και συνέχισε: «Xρειαζόμαστε ηγέτες στη διοίκηση για να περάσουμε από τους κομματικούς γραφειοκράτες σε μια διοικητική ηγεσία απογαλακτισμένη από κομματικές επιρροές».

Ο Κοντογιαννόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος με τον Μητσοτάκη στην ομιλία του, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων :

« Η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και την πολιτική μου διαδρομή η διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης από τους συμπολίτες μου και ιδίως τους νέους, την ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των πολιτικών.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αποσύρομαι από τη διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης. Δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη, που θεωρώ καθοριστική για τη μελλοντική πορεία της χώρας, της Ηλείας και της νέας γενιάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις