Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής META τη μαραθώνια απολογία του

 


Σε δυο άτομα ανέρχονται οι προφυλακισθέντες μέχρι στιγμής για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη - Τι ισχυρίστηκε ο επιθεωρητής, σε ποιους έριξε ευθύνες.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και γίνεται ο δεύτερος άνθρωπος που περνά την πόρτα των φυλακών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο επιθεωρητής πέρασε την πόρτα του ανακριτή αργά το απόγευμα της Πέμπτης για να απολογηθεί σχετικά με το ρόλο του στον προγραμματισμό των βαρδιών, και μετά από περίπου πέντε ώρες κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η άποψή του παρουσιάστηκε μέσα από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς δεν τον ενημέρωσε για την καθυστέρηση του Intercity και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ζήτησε και από τους 3 σταθμάρχες της Λάρισας να παραμείνουν στην θέση τους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, δήλωσε πως εκείνος έβγαλε τις βάρδιες παρόλα αυτά οι βάρδιες εγκρίνονται από τον διευθυντή κίνησης. Ουσιαστικά έριξε ευθύνες στον 66χρονο διευθυντή κίνησης του ΟΣΕ που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις