Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

NEOTEPH ENHMEPΩΣΗ - Στους 38 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – 66 τραυματίες, οι 6 διασωληνωμένοι Τραγωδία βιβλικών διαστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στα Τέμπη - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εισαγγελέας ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων ανέβηκε κι άλλο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 36 ενώ 66 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες.

--------

 Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να ανασυρθούν νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Σημειώνεται πως όσοι βρίσκονταν στην επιβατική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη, μιλούν για τα όσα έζησαν, κάνοντας λόγω για μεγάλη καθυστέρηση που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει το τρένο σε προηγούμενο σταθμό. Επιβάτης που βρέθηκε στο τρένο μίλησε στην ΕΡΤ λέγοντας πως η αμαξοστοιχία τους σταμάτησε σε προηγούμενο σταθμό και περίμεναν στο σημείο για 35 λεπτά.

Την ίδια ώρα επιβάτης της προηγούμενης αμαξοστοιχίας, ο Ιωάννης Μανωλόπουλος περιέγραψε όσα έζησε λίγες ώρες πριν το δυστύχημα. Ο ίδιος ήταν επιβάτης του προηγούμενου συρμού που πέρασε από το σημείο και συγκεκριμένα της αμαξοστοιχίας 56 που έφυγε από την Αθήνα στις 15:22 με ώρα άφιξης 17:35. Ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι δεν έφτασαν ποτέ με το τρένο

Αποκάλυψε πως, λίγες ώρες πριν το μοιραίο δυστύχημα, στα Παλαιοφάρσαλα είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και έπεφτε πάνω στο τρένο: «Συνέβη ένα ατύχημα στα Παλαιοφάρσαλα. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και είχε πέσει πάνω στο τρένο και ακουμπούσε στη γη. Μας είπαν να μην κατέβουμε γιατί υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας» και περιέγραψε ότι περίμεναν στο σημείο τουλάχιστον δύο ώρες.

«Στα Παλαιοφάρσαλα ακούμε κάποιους θορύβους και μας ανακοινώνει ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης του ρεύματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να παραμείνουμε μέσα» είπε και συμπλήρωσε, ότι «μετά τις 18:00 μας ενημέρωσαν ότι θα πάμε με λεωφορείο στον προορισμό μας».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως αυτή να ήταν η αιτία της αλλαγής της γραμμής. Σημείωσε πως ένιωσε ότι στην αμαξοστοιχία υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος να διαχειριστεί την κατάσταση και κανένας από την εταιρεία δεν βρέθηκε στο σημείο για να τους διευκολύνουν να πάνε στον προορισμός τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις