Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

NTOKOYMENTA από τα δολοφονικά χτυπήματα της EΛ.ΑΣ. στη διαδήλωση


 Βίντεο με τις απρόκλητες επιθέσεις ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Διεμβολισμοί, χτυπήματα με γκλομπ, και βροχή χημικών ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές

Τη χθεσινή παλλαϊκή διαδήλωση οργής και πένθους στην Αθήνα με τη συμμετοχή περίπου 15.000 πολιτών επιχείρησε να αμαυρώσει χθες με κάθε τρόπο η  ΕΛ.ΑΣ. ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σε δεκάδες πόλεις.

Αφού οι ΜΑΤτζήδες προσπάθησαν κατ' επανάληψη να διαλύσουν το ειρηνικό πλήθος, προχώρησαν στις συλλήψεις πέντε ανθρώπων ένας εκ των έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας στα χέρια τους.

Νωρίτερα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους αψήφησαν την νέα επίδειξη αστυνομικής καταστολής, που «έπνιξε» την πορεία στα χημικά. Μία από τις απρόκλητες επιθέσεις αποτυπώνονται στα δύο παρακάτω βίντεο.

Σε βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να πέφτουν με μηχανές πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών, προσπαθώντας να τους διεμβολίσουν. Επίσης, ένστολος «πιάστηκε» από το φακό να επιτίθεται με φόρα στη μηχανή κατά διαδηλωτή δικηγόρου από την «Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή», ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο πόδι από κρότου λάμψης.

Σε άλλο βίντεο απεικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να πετάει μέσα στο μετρό της Ομόνοιας, παρόλο που μπροστά τους ήταν ένας πολίτης που μπήκε ανάμεσα σε εκείνους και ομάδα ατόμων, η οποία ξεκίνησε να υποχωρεί χάρη στην παρέμβασή του. Αμέσως μετά ένστολος πέταξε πέτρα με τις πληροφορίες από το Copwatch να αναφέρουν τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις