Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Β.Ζελένσκι: «Αν χάσουμε το Μπάκχμουτ θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία»! - Πρώτη φορά ο Oυκρανός πρόεδρος Mιλάει για την πιθανότητα κατάρρευσης της Ουκρανίας αν χαθεί η στρατηγική πόλη


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μιλώντας στο Associated Press, ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι αποκάλυψε πως αν η Ουκρανία χάσει από την κατοχή της το Μπάκχμουτ θα εξαναγκαστεί να συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία!

Είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχεται πως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η διαφαινόμενη ήττα στο Μπάκχμουτ ίσως να επιφέρει και το τέλος του πολέμου με αρνητική εξέλιξη και για την Ουκρανία αλλά και για την Δύση.

Στο Μπάκμχουτ εκτυλίσσονται εδώ και μήνες οι αιματηρότερες μάχες του πολέμου από την περασμένη άνοιξη, όταν οι Ρώσοι απελευθέρωσαν την Μαριούπολη στην Αζοφική θάλασσα.


«Αν δεν κερδίσουμε αυτή τη μάχη η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για μια συμφωνία που θα αναγκάσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες.

Ο Πούτιν θα πουλήσει τη νίκη του στη Δύση, στη ρωσική κοινωνία, στην Κίνα, το Ιράν. Αν οσμιστεί ότι είμαστε αδύναμοι, θα πιέσει ανελέητα.

Οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να μας βοηθούν δεν θα κερδίσουμε.

Με μία ήττα στη Μπακχμούτ η πίεση για συμφωνία θα έλθει και μέσα από την ουκρανική κοινωνία, που θα αισθανθεί κουρασμένη και θα θέλει λύση».

Από την έναρξη των μαχών στην μαρτυρική αυτή πολύ στα μέσα του καλοκαιριού είχαμε τονίσει την στρατηγική σημασία της όχι μόνο για το μέτωπο του Ντόνμπας αλλά και για όλη την Ουκρανία.

Αποτελεί έναν πολύ μεγάλο συγκοινωνιακό και μεταφορικό κόμβο που επί της ουσίας συνδέει όλα τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Το Ντόνμπας με τη σειρά του είναι το τελευταίο οχυρωμένο μέτωπο των Ουκρανών. Εάν η περιοχή αυτή εκκαθαριστεί από τους Ρώσους, το πεδίο θα είναι ανοιχτό μέχρι το Κίεβο. Αυτό το γνωρίζουν και ο Ζελένσκι αλλά και οι Δυτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις