Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Προπηλάκισαν (Ξυλοκόπησαν) τov Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια - τουλάχιστον ένα από τα άτομα τον χτύπησε στο πρόσωπο



Θύμα επίθεσης έπεσε νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα περίπου 6-7 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο εστιατόριο και άρχισαν να προπυλακίζουν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτός αντέδρασε και τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Όταν βγήκαν τουλάχιστον ένα από τα άτομα χτύπησε στο πρόσωπο τον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΤΟ BINTEO NTOKOYMENTO - Γιάνης Βαρουφάκης: Ξυλοκόπησαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 έξω από εστιατόριο - Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κάταγμα στη μύτη


Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό καθώς δεν έχει λάβει ακόμα γνώση.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  (ΕΔΩ) για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 έξω από το εστιατόριο Γιάντες και του επιτέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη το 2015

Τότε, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς αυτούς και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια, όπως είχε διηγηθεί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο iefimerida.gr.

«Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αρκετοί από αυτούς περίμεναν έξω στον πεζόδρομο. Μετά από 15 λεπτά αποχώρησε και ο κ. Βαρουφάκης οποίος ανέβηκε στη μηχανή μαζί με τη γυναίκα του. Την ώρα που πήγε να φύγει κάποιοι του επιτέθηκαν φραστικά και τότε ο Υπουργός έσβησε τη μηχανή και κατέβηκε, λέγοντας τους αν θέλουν να συζητήσουν ή να τον χτυπήσουν. Η συζήτηση κράτησε 20 λεπτά και λίγο πριν τη μία αποχώρησε» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης  Θύμα επίθεσης από 14χρονες μαθήτριες ένας καθηγητής

Μιλώντας για την επίθεση, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει, την επόμενη ημέρα: «Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής “αποδόμησής” μου των τελευταίων ημερών».

«Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα», είχε προσθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις