Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Pαγίζει καρδιές ο ιερέας πατέρας του Κυπριανού Παπαϊωάννου – «Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος»


 Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου έχασε άδικα τη ζωή του στη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Η κηδεία του άτυχου νέου πραγματοποιήθηκε χθες στην Κύπρο, με τον ιερέα πατέρα του να κηδεύει ο ίδιος τον γιο του…

Ο επικήδειος του πατήρ Χριστόδουλου, που έχασε τον γιο του στα Τέμπη, ραγίζει καρδιές.

«Πώς θα πας πίσω γιε μου στη Θεσσαλονίκη; Με αεροπλάνο θα πας ή τρένο; Θα πάω με το τρένο που είναι και πιο φθηνό να κάνω και οικονομία. Θα διαβάζω στον δρόμο για να μην χάνω χρόνο. Πρέπει να πάω να τελειώσω γιατί όπως ξέρεις, με περιμένουν υποχρεώσεις. Αυτή ήταν η τελευταία συνομιλία που είχαμε με τον γιο μου τον Κυπριανό σε μηνύματα. Οι υποχρεώσεις που έλεγε είναι ότι 27 Αυγούστου κλείσαμε να τον παντρέψουμε με την αγαπημένη του Χριστίνα.

Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του. Είναι μαρτυρικό όμως. Έχει πολλές πληγές. Για αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού.

Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι», ακούγεται να λέει ο πατέρας του Κυπριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις