Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Προκάλεσαν την κατάρρευση της μεγάλης Silicon Valley Bank οι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ! – IΔΟΥ η «άγνωστη» Tράπεζα που βυθίζει τις μετοχές διεθνώς!

 


Η ώρα για να κάνει κανείς αγορές μετοχών, κτλ., είναι όταν το αίμα τρέχει στους δρόμους, όπως είχε πει κάποτε ο βαρόνος Rothschild.

Οι Rothschild ξεκίνησαν τις τραπεζικές τους δραστηριότητες στο Silicon Valley το 2017.

Οι κορυφαίοι μέτοχοι της Silicon Valley Bank περιλαμβάνουν τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund (ταμεία) σε όλο τον κόσμο, τη Vanguard (11%) και τη BlackRock (8%) στους διάφορους δείκτες και τα ETFs τους.

Οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι της Vanguard περιλαμβάνουν την Rothschild Investment Corp, την Edmond De Rothschild Holding, την ιταλική οικογένεια Orsini, την αμερικανική οικογένεια Bush, τη βρετανική βασιλική οικογένεια και την οικογένεια du Pont, τις οικογένειες Morgan, Vanderbilt και Rockefeller».

Είναι ενδιαφέρον ότι η Vanguard κατέχει επίσης μεγάλο μερίδιο της Blackrock. Με τη σειρά της, η Blackrock αποκαλείται «τέταρτος κλάδος της κυβέρνησης» από το Bloomberg, καθώς είναι η μόνη ιδιωτική εταιρεία που έχει οικονομικές συμφωνίες για να δανείζει χρήματα στο Federal Reserve Bank (στην Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα των ΗΠΑ).

ΑΥΤΟΙ, κύριες και κύριοι, ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Silicon Valley Bank!!!

Δείτε τώρα την διεύθυνση των Ρότσιλντ στο….Silicon Valley:

550 High Street
Silicon Valley CA 94301
USA

H Silicon Valley Bank τέθηκε υπό την εποπτεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance -FDIC), μετά την απόσυρση των καταθέσεων των πελατών της που αποτελούνται κυρίως από νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg oι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ανέλαβαν την Silicon Valley Bank και διόρισαν την FDIC ως διαχειριστή, επικαλούμενες την ανεπάρκεια ρευστότητας της τράπεζας.

Η FDIC δήλωσε ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Οι ανασφάλιστοι καταθέτες θα λάβουν πιστοποιητικό αναγκαστικής διαχείρισης για το υπόλοιπο ποσό των ανασφάλιστων κεφαλαίων τους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη το ποσό.

Η αναγκαστική διαχείριση συνήθως σημαίνει ότι οι καταθέσεις μιας τράπεζας θα αναληφθούν από μια άλλη, υγιή τράπεζα ή ότι το FDIC θα καταβάλει στους καταθέτες το ποσό μέχρι το ασφαλισμένο όριο. Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει αναστολή στη διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο καθώς στην προ-αγορά της Wall Street υποχωρούσε κατά 63%.

Τα προβλήματα αυξήθηκαν για την τράπεζα τον Μάρτιο, αφού το Founders Fund του Peter Thiel και άλλες υψηλού προφίλ εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων συμβούλευσαν τις εταιρείες χαρτοφυλακίου τους να αποσύρουν χρήματα από την τράπεζα. Η συμβουλή δόθηκε μία ημέρα μετά αφότου η SVB Financial Group, η μητρική εταιρεία της τράπεζας, ανακοίνωσε ότι θα επιχειρούσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια μετά από σημαντικές ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της.

Η SVB ιδρύθηκε το 1983 με αφορμή ένα… παιχνίδι πόκερ μεταξύ του Bill Biggerstaff και του Robert Medearis, σύμφωνα με ανακοίνωση για την 20ή επέτειο της τράπεζας. Από το ξεκίνημά της, η τράπεζα ειδικεύεται στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Η τράπεζα είχε περίπου 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 175,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την FDIC. «Κατά τη στιγμή του κλεισίματος, το ποσό των καταθέσεων που υπερέβαιναν τα όρια ασφάλισης δεν είχε προσδιοριστεί», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

greeknewsondemand

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις