Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Αμερικανίδα οικονομολόγος για κατάρρευση SVB: «Έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση όπως αυτή του 2008» «Και πολύ άργησε να ξεσπάσει κρίση με αυτά που κάναμε τόσα χρόνια»


 Η ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank είναι ο προάγγελος μιας μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης ισάξιου μεγέθους με αυτή του 2008, σύμφωνα με την οικονομολόγο Στέφανι Πομπόι.

Mάλιστα θεωρεί υπεύθυνη γι’ αυτό την πολιτική της FED με τα επιτόκια και την άσχημη οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το εκπληκτικό με αυτή τη νέα οικονομική κρίση είναι ότι έκανε τόσα χρόνια για να σμβεί και όχι ότι συνέβη».

Η Πομπόι, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας οικονομικής έρευνας Macro Mavens , μίλησε στο αμερικανικό FOXNEWS για να εξηγήσει τις ευρύτερες επιπτώσεις της κατάρρευσης της SVB.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά σοβαρό και βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης τύπου 2008 και δεν προσπαθώ να είμαι υπερβολική», είπε η Πομπόι στον παρουσιαστή του Fox News.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Βρισκόμαστε στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης όπως το 2008 και δεν προσπαθώ να είμαι υπερβολική,

Νομίζω ότι αυτή είναι η ακούσια συνέπεια της νομισματικής πολιτικής της Fed (Federal Reserve – Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), η οποία συνδυάζεται με πολύ κακή δημοσιονομική πολιτική.

Ουσιαστικά ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν απερίσκεπτους κινδύνους.

Όλα αυτά επιστρέφουν για να τους δαγκώσουν δυνατά και έχουμε μερικές σημαντικές συνέπειες που έρχονται κατά πάνω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις