Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Tρόμος στον αέρα: Αεροσκάφος της Lufthansa έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις – Επτά τραυματίες

 


Σε σφοδρές αναταράξεις έπεσε ένα αεροσκάφος της Lufthansa που είχε απογειωθεί από το Όστιν του Τέξας με προορισμό την Φρανφκούρτη με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι επιβάτες και να τραυματιστούν επτά άτομα.

Περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση το Airbus 330 της Lufthansa που εκτελούσε την πτήση 469 άρχισε να κλυδωνίζεται στον αέρα ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 37.000 ποδιών κι οι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται.

Σύμφωνα με την Washington Post ένας από τους επιβάτες της πτήσης της Lufthansa είπε ότι το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο.

«Αυτές ήταν οι λεγόμενες “αναταράξεις καθαρού αέρα”, οι οποίες μπορούν να συμβούν χωρίς ορατά καιρικά φαινόμενα και προηγούμενη προειδοποίηση. Αεροσυνοδοί που είχαν εκπαιδευτεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa στο δίκτυο RTL.

Μετά την περιπέτεια στον αέρα οι πιλότοι του αεροσκάφους ανέλαβαν δράση αποφασίζοντας να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσιγκτον. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 21:12 τοπική ώρα.


«Δεδομένου ότι η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν την πρώτη προτεραιότητα ανά πάσα στιγμή, οι κυβερνήτες στο κόκπιτ αποφάσισαν να κάνουν μια εναλλακτική αναγκαστική προσγείωση στην στην Ουάσιγκτον (IAD) αφού το αεροσκάφος πέταξε μέσα από τις αναταράξεις», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Lufthansa. Επτά τραυματίες διακομίστηκαν νοσοκομεία.

Χρήστης του Twitter ανήρτησε αυτή τη φωτογραφία από το εσωτερικό του αεροσκάφους της Lufthansa, μετά τις σφοδρές αναταράξεις / Φωτογραφία: Twitter/@ModerMuna

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις