Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Tούρκος απόστρατος: ''Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν το τουρκικό έδαφος'' - ''Συνοδεύει'' την αλλοφροσύνη του με εικόνες που δείχνουν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά


 Τραγελαφικά προκλητικοί!

Μετά τα πρωινά ''παπαγαλάκια'' του Ερντογάν, που μιλούσαν και πάλι για αποστρατικοποίηση των νησιών,

με αφορμή τα αμφίβια τεθωρακισμένα που ενδέχεται να λάβουμε από τις ΗΠΑ, ''χτύπησε'' και ο κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού, ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει προκλητικά: «Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας». 

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιαλίμ επανέρχεται στο αφήγημά του για κατάληψη νησιών από την Ελλάδα, που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- ανήκουν στην Τουρκία. Οι βολές του στρέφονται έμμεσα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, κατηγορώντας την πως από το 2004 και μετά επέτρεψε την χώρα μας να καταλάβει… 14 νησιά και νησίδες.

«Ίδρυσαν 14 στρατιωτικές βάσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν το τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας» γράφει, ζητώντας την παρέμβαση της Άγκυρας ώστε «Οι ελληνικές στρατιωτικές βάσεις να κλείσουν αμέσως».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνει ελληνικά στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά, καθώς και χάρτες που εμφανίζει νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που -όπως ισχυρίζεται- ανήκουν στην Τουρκία, αλλά έχει καταλάβει στρατιωτικά η χώρα μας. Ανάμεσα στα νησιά αυτά, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, η Θύμαινα, η Καλόλιμνος, η Ψέριμος, η Κίναρος, η Γαύδος κ.α. «Υπάρχουν 14 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις σε αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων 8 ελληνικών χερσαίων βάσεων, 4 ελληνικών ναυτικών βάσεων και 2 ελληνικών βάσεων ελικοπτέρων. 

Ο Γιαλίμ είναι κεμαλιστής και έχει καταφέρει να επιβάλλει τις ακραίες θέσεις του στο -επίσης κεμαλικό- Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που είναι βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν στις κρίσιμες εκλογές του Μάϊου.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατηγορεί την Ελλάδα για υποτιθέμενη κατάληψη νησιών στο Αιγαίο. Το 2020, σε συμπόσιο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη -με θέμα την τουρκική υφαλοκρηπίδα- είχε υποστηρίξει προκλητικά πως: «Όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις