Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«Γαλάζια» πρέσα στην υποψηφιότητα Καραμανλή μετά το έγκλημα στα Tέμπη


 Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τον πρώην υπουργό Μεταφορών • Το νέο άδειασμα από τον Κουμουτσάκο και η αλλαγή στάσης του Μαξίμου.

Δυσφορία φαίνεται πως επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, του πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς.

Εκτός από τις προκλητικές δηλώσεις του εντός Ολομέλειας λίγες ημέρες πριν από το μοιραίο δυστύχημα (παρά τον κυνισμό Γεωργιάδη), στο επίκεντρο βρίσκεται πια και το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες εκλογές.

Κι αν ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών προσπάθησε , χθες, να κλείσει το κομμάτι των κυβερνητικών ευθυνών, λέγοντας ότι αυτές ανελήφθησαν με την παραίτηση του Κ. Καραμανλή, γαλάζια στελέχη έχουν αρχίσει να εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητά του για το νέο Κοινοβούλιο.

Δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά…

Δεύτερο επίσημο άδειασμα ήρθε σήμερα από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, μιλώντας στο Action 24 είπε με νόημα «αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία» για να συμπληρώσει ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, η οποία προκάλεσε τριγμούς, καθώς έφερε και παρέμβαση, μέσω διαρροών, από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Η αλλαγή στάσης του Μαξίμου

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι είναι εμφανής, πλέον, και η αλλαγή πλεύσης για το θέμα Καραμανλή και από τα... κεντρικά, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε πλήρη μετατόπιση.

Όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.» σε σημερινό ρεπορτάζ της με τίτλο «Τα γυρίζουν τώρα με τον Κ. Καραμανλή», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσω του ΣΚΑΪ, άδειασε τον πρώην υπουργό Μεταφορών δηλώνοντας «προφανώς και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του αυτές και η παραίτησή του ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

Το Μαξίμου κρατάει επισήμως κλειστά χαρτιά για το θέμα της υποψηφιότητας με τον Γιάννη Οικονόμου να σημειώνει «η ενδεχόμενη εκλογή του στην επόμενη Βουλή είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ψηφοφόρους που θα τον ψηφίσουν», αλλά αφήνει κι ένα παραθυράκι με τον εκπρόσωπο να προσθέτει στη δήλωσή του «και εν πάση περιπτώσει την ώρα που θα τεθεί».

Η σύμβαση 717

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια ημέρα κατά την οποία η αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» δημιουργεί νέα δεδομένα, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι η παράταση της σύμβασης 717 για την σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Έκρηξη οργής στις Σέρρες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις