Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ιαπωνία: Στην αγορά το πρώτο ιπτάμενο μηχανάκι, αλλά με… αστρονομική τιμή (Video)


 Λανσάρεται ως το πρώτο ιπτάμενο μηχανάκι στον κόσμο, το εμπνεύστηκαν οι κατασκευαστές από τον «Πόλεμο των Άστρων» και πλέον βγαίνει στην αγορά, αλλά με τιμή κάπως… αστρονομική.

Το Wheelenium Falcon είναι ένα ιπτάμενο όχημα μήκους τεσσάρων μέτρων και έχει τη δυνατότητα να παραμένει στον αέρα επί 40 λεπτά, αναπτύσσοντας ταχύτητες μέχρι 90 χιλιόμετρα την ώρα.


Το ιπτάμενο μηχανάκι δημιουργήθηκε από την ιαπωνική startup εταιρία AERWINS Technologies, η οποία γράφει στην ιστοσελίδα της πως οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα οχήματα της ταινίας «Πόλεμος των Άστρων» και το αποτέλεσμα είναι «απόδειξη ότι  το όνειρο για εναέριες μετακινήσεις έχει πραγματοποιηθεί».

Το ιπτάμενο μηχανάκι κινείται με δύο μεγάλα κεντρικά στροφεία, τα οποία θέτει σε λειτουργία μία μηχανή φυσικού αερίου Kawasaki , που αποδίδει 228 ίππους.

«Φέρνοντας την επιστημονική φαντασία στην καθημερινή ζωή: σκεφτείτε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα κυριαρχούν στους ουρανούς. Σίγουρα η ζωή θα είναι πιο ελεύθερη», γράφει η κατασκευάστρια εταιρία στην ιστοσελίδα της, καλώντας μας να διευρύνουμε «την ιδέα που έχουμε για τις μετακινήσεις» και να «αποκτήσουμε μια εμπειρία του κόσμου που ουδέποτε ως τώρα την είχαμε».

Η εταιρία επισημαίνει ότι το ιπτάμενο μηχανάκι θα μπορέσει να βρει σημαντικό ρόλο, δίνοντας λύσεις για μετακινήσεις με στόχο την  άμεση πρόσβαση σε σημεία όπου πρέπει  να αντιμετωπιστούν φυσικές καταστροφές ή να γίνουν αποστολές διάσωσης.

Το ιπτάμενο μηχανάκι πωλείται ήδη στην ιαπωνική αγορά, από τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε επίσημα στις ΗΠΑ, στο Detroit Auto Show.

«Ένοιωσα σαν να έχω φτερά χήνας», δήλωσε ο Θαντ Σζοτ, συμπρόεδρος του Detroit Auto Show, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έκανε πτήση με το καινούριο ιπτάμενο μηχανάκι.

Το Wheelenium Falcon θα πωλείται στις ΗΠΑ από φέτος έναντι 520.000 ευρώ.

.

Η κατασκευάστρια εταιρία ετοιμάζει ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο, που ελπίζει ότι θα το βγάλει στην αγορά μέχρι το 2025 και η τιμή του θα φθάσει περίπου στις 47.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις